16 évesen bevizel!?

Gyógymódot? Nyilván pszichés eredetű. Valószínűleg a szülők közül az egyik, vagy mindkettő egy szörnyeteg, és rendszeresen veri a gyereket...
Én ilyen eset áldozata voltam, habár nem vizeltem be soha, de sosem fogom kiheverni. Nyilván emiatt is nem akarják orvoshoz vinni: nehogy szembe kelljen nézni a lelkiismeretükkel.

Ha pszichés eredetű, akkor is orvoshoz kellene menni. A 16 éves elég nagy ahhoz, hogy elmenjen a háziorvoshoz és neki elmondja a problémát, az orvos majd tudni fogja hova irányítsa.
Az anyjával meg beszélni kell, hogy tönkre teszi a gyereke életét, ha nem hozzák rendbe ezt a problémát. Normális anya nem akar ilyet a gyerekének. Jó lenne benne tudatosítani, hogy ha ez fennáll, akkor még egy normális párkapcsolata sem lesz, mert ugye a felnőttek szoktak együtt aludni, ami így elég nehézkes, ha ő bepisil éjjelente.

"Gyógymódot? Nyilván pszichés eredetű. Valószínűleg a szülők közül az egyik, vagy mindkettő egy szörnyeteg, és rendszeresen veri a gyereket...
Én ilyen eset áldozata voltam, habár nem vizeltem be soha, de sosem fogom kiheverni. Nyilván emiatt is nem akarják orvoshoz vinni: nehogy szembe kelljen nézni a lelkiismeretükkel."
Elvileg ugyan lehet lelki oka is, de legalább annyira valószinü, hogy valami szervi baja van.
KEdves kérdezö: miért nem mégy el te a gyerekkel orvoshoz? Ilyen idös gyerek mehet akár egyedül is, de te is mehetsz vele, a szülö NEM kell hozzá.
Célszerü lenne egy alapos kivizsgálást tarttatni, és az okot kideriteni. Ugyanis IGY csak a gyerek élete megy tönkre. De ha tényleg pszichés okai vannak, azokat is lehet - és kell - kezeltetni, és ehhez sem kellenek a szülök.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!