Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Tényleg rossz, ha minden nap...

Tényleg rossz, ha minden nap hajat mosok?

Figyelt kérdés
Samponnal csak hetente egyszer vagy kétszer szoktam, egyébként meg Baba tusfürdővel(mert hogy azt használok) mosom a fejem, ami szerintem nem olyan erős mint egy sampon. Szerintetek ez káros? Rosszat tesz a hajnak?(Nekem olyan jó érzés hogy minden koszt amit a városban összeszedtem, letudom mosni, és tisztán befeküdhetek az ágyba.) Nektek mi a véleményetek?

2012. aug. 1. 13:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Valamilyen szinten árt a minden napos hajmosás,mert az egészséges dolgokat is lemosod amin rajta kéne lenni. keratin alkotja a haj 97 %-át. A mindennapos hajmosástól megváltozik a haj szerkezete,és szárazzá,töredezetté is válhat. Ezzel viszont együtt jár a hajhullás is.
2012. aug. 1. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:

A tusfürdő rosszabb, mint a sampon. Ha már ragaszkodsz a hajmosáshoz, legalább kímélő, napi használatra kitalált sampont vegyél. Leginkább natúrkozmetikumot, mert ezek a tusfürdők és samponok tele vannak vegyszerrel, ami jó gyorsan szívódik fel bőrön keresztül.

A fejbőrödnek sem tesz jót, a sampon/tusfürdő szárít, erre a hajad extrém zsírosodással reagál. Nem egy jó összkép.

Mellesleg ha nem henteregsz a betonon a kutyakakában, 1 nap alatt nem szedsz össze annyi koszt még Pesten sem, hogy indokolt lenne a napi hajmosás. Heti 2 ajánlott. Nyilván ha az ember nagyon megizzad, sportolni vagy úszni megy, építkezésen dolgozik, elázik vagy ilyesmi, akkor az más.

2012. aug. 1. 13:14
 3/4 A kérdező kommentje:
Akkor lehet hogy leállok vele.
2012. aug. 1. 13:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincsen gond a tusolással, de kérdezz meg egy tapasztalt fodrászt, mit kellene használni.
2012. aug. 1. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!