Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Volt valaki Pécsen andrológiai...

Volt valaki Pécsen andrológiai vizsgálaton? Hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Babatervezéshez kell. Tényleg néznek prosztatavizsgálatot is?
2012. ápr. 4. 09:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Pécsről nem tudok írni, de Debrecenről igen. Magánrendelésre mentem. Első körben rövid beszélgetés a dokival (kb. 5 perc, miért jöttem, stb.), utána ultrahangos vizsgálat ott helyben. Le kell vetkőzni deréktól lefelé teljesen. Alhas és here ultrahangot csinál. Lehet, hogy kézzel megtapogatja a heréket (gumikesztyűben). Ha nem lát/érez semmit, akkor spermium minta. NEM csinálnak prosztatavizsgálatot, nem dugnak a fenekedbe semmit, otthon produkálsz egy tégelybe ondót (asszonnyal vagy egyedül mindegy, de előtte 4 nap önmegtartóztatás), amivel viszonylag gyorsan be kell érni a dokihoz, aki egy géppel megnézi. Ha jók az értékek, nincs teendőd. Ha rosszak (mint nekem voltak) irány a klinika, vérvétel, ahol néznek baktériumokat, gombát, és genetikai vizsgálatot csinálnak (kromoszómák nem sérültek-e). Mivel nekem minden rendben volt, a doktor vitaminkúrát (főleg C és E vitamin, FER14 nevű készítmény) és életmódváltást javasolt. Ezt megtettem, plusz laza alsóneműre váltottam. A 4 hónappal későbbi ismételt sperium vizsgálaton már teljesen normálisak voltak az eredményeim. Az egész procedúra legalább fél év (ha valami nem stimmel), mert pl. egy vérvétel eredménye is min. 3 hét.
2012. ápr. 4. 13:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez érdekes,nekem az összes idősebb ismerősőm(elég fiatal vagyok még)aki gyereket akart senki nem ment ilyen vizsgálatra,csak gyakoroltak otthon.Max. olyanról hallottam,ha nem akart a baba összejönni,hogy sperma mintát kellett vinni.
2012. ápr. 6. 19:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha már 3.5 éve gyakorlunk és nem jön,az szerintem erős indok..
2012. ápr. 9. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudtam,remélem sikerrel jártok,sok szerencsét kívánok nektek!Köszi a választ.
2012. ápr. 12. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!