Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Kisfiam amikor csak lehet...

Kisfiam amikor csak lehet elblicceli az intim mosakodást. Erre balanoposthitist kapott?

Figyelt kérdés
Magyarul, begyulladt a pénisze. Még nem vészes, csak fáj neki. Most kezelem, és persze megy a fejmosás is. Már 8 éves, nem vagyok ott minden fürdésnél ellenőrizni, hogy mindent megmosott-e. Meg amúgy is szégyenlős fiú, aki nem szívesen mutogatja az intim részeit. Ezt tiszteletben is tartottam. Az apja többször is megmutatta a gyereken is, és saját magán is, hogy hogyan kell a férfiaknak mosakodni. De ő amikor csak lehet, elmismásolja. Persze, most ezt szégyenli, és mivel fáj neki, most fogadkozik, hogy ezután mindig megmossa rendesen, de jelenleg nem hiszem el ezt neki. Hogyan tudnám megértetni vele, hogy ez fontos dolog, és nem szabad elhanyagolni?
2012. márc. 28. 23:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Jó kérdés nem tudom! Talán beszélj a következményeiről. Arról, hogy ha nagy lesz akkor nem fogják szeretni a lányok. Vagy ha nem mossa meg akkor körül kell metélni.
2012. márc. 28. 23:50
 2/9 anonim ***** válasza:

nem szabad ijeszgetni és szeritem itt az apa beszéljen vele

modja meg neki h ez egy alap dolog hoza fogszokni pont ezert mer szegyelős az ap figyeljen rá párszor

2012. márc. 29. 00:00
 3/9 A kérdező kommentje:

Most egész nap attól rettegett, hogy a doktor bácsi le fogja vágni. Ezt kérdezgette. Próbáltam megnyugtatni, hogy nem vágja le, de a bőrt fel fogja húzni valószinüleg, és az fájni fog neki. Ez is történt. Ezért most fogadkozik, hogy bizony megmossa ezután mindig. És jajj, csak apának el ne mondjam, mert ő bizony szégyenli. Mondtam neki, hogy ha engedi, és sírás nélkül, összeszorított foggal nem oda-oda kapva elviseli, hogy lekezelem, akkor nem mondom el apjának. Apja 1 hét múlva jön haza, tehát ennyi idő alatt még ki lehet kezelni, ha rendesen le tudom neki ápolni. Nehezítő körülmény, hogy mivel kicsi fiú, így a pénisze sem nagy, ráadásul összegömbölyödik, próbálja védeni a fájdalomtól, mikor a lehető legóvatosabban húzom fel neki rajta bőrt, hogy lekezeljem. Fáj neki, és még ott a szégyenlőssége is.

A lányokat is említettem neki, de még nem érdeklik, csupán vállat von erre, és azt mondja, neki nem kellenek lányok, amúgy sem akar nyálat cserélni, az undorító. (csókólózni)

2012. márc. 29. 00:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Apja külföldön van, nagypapa az egyik meghalt már, a másik nagyon messze van. Még az öcsém lenne, de ő is külföldön van. Más férfitagja nincs a családnak.

A gyerek megigértette velem, hogy nem mondom el apjának, hogy mi lett a kukackájával. Megigértem neki, hogy ha szépen kezeljük, meggyógyul, és utána is mindig mossa, akkor nem szólok neki.

De apja is próbálta már többször is megmagyarázni neki, hogy ez fontos, olyan, mint a fogmosás (arra nagy nehezen sikerült rászoktatni) nem lehet elhagyni. De most kiderült, hogy jó ideje csak imitálja a mosakodást. Pedig szúrópróbaszerüen mindig ellenörzöm fürdés közben. De persze egy 8 évesnél már nem minden este vagyok ott végig.

2012. márc. 29. 00:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem ijesztegettük semmivel. Csak annyit mondtunk neki, mikor észrevettük, hogy nem úgy fürdik, mint kellene, hogy ha nem mossa meg, akkor be fog gyulladni, és az fájni fog. Most begyulladt neki, és fáj.
2012. márc. 29. 00:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ebből tanulni fog. Egyszerűen mondd meg neki: ha nem mosakszik ott rendesen, megint ez lesz. Megint fájni fog, megint kezelgetni kell. Ezt csak megérti. Jól tettétek, hogy nem ijesztgettétek, én óva intenélek tőle a jövőben (még akkor is, ha megint nem mossa meg rendesen, és megint ilyen probléma lesz), mert azzal komoly lelki károkat is okozhattok. Így is szégyenlős, nem kell ezt tetézni. Amúgy nem lehet, hogy azért sem mosdik ott rendesen, mert szégyenkezik, ha megérinti ott magát? (Van ilyen, nem hiszem, hogy ez lenne a gond persze, csak eszembe jutott.) Persze valószínűbb, hogy - mivel még gyerek - eljátszik a kádban, aztán egyszerűen megfeledkezik róla, vagy csak ímmel-ámmal mossa meg. De remélhetőleg tanul ebből az esetből!
2012. márc. 29. 00:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Én értem, hogy 8 éves, meg szégyenlőske, de ettől függetlenül én nem azt ígértettem volna meg vele, hogy ha engedi kezelni és meggyógyul, akkor nem szóltok apának. Ettől függetlenül szerintem próbáld megbeszélni vele, hogy ilyen ne forduljon elő megint (mert fáj és akár rosszabb dolog is lehet belőle: fitymaszűkület, műtét), hogy ezentúl hetente 1x, 2x leellenőrzöd neki, te mosod meg a fütyijét jó fél évig- évig neki. Így látni fogod, hogy a köztes napokon mennyire mossa és egy jó év alatt a rendszeres ellenőrzés miatt tényleg hozzászokik a kukimosáshoz a serdülő kor előtt. Bár ciki lesz neki, de a tanulópénzt meg kell fizetni...
2012. márc. 29. 00:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Sajnos vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem szeretnek fürdeni, és ez nem feltétlenül neveltetés kérdése. Párom öccse is ilyen. Ha teheti, nem fürdik. Ez van.
2012. márc. 29. 00:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem én igértettem meg vele, hogy nem mondjuk meg apának. Ő igértette meg velem, hogy nem szólok neki, mert szégyenli a dolgot. Amúgy szerencsére már jobban van, talán tanul belőle, és az ellenőrzések után is meg fogja mosni.
2012. márc. 31. 13:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!