Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan fertőződhet meg egy...

Hogyan fertőződhet meg egy férfi candidával?

Figyelt kérdés
Két napja páromnál és nálam is candida fertőzés jelentkezett. Nőknél gyakoribb ez a probléma, több oka is van, ahogy utánaolvastam, így lehet, hogy tőlem kapta el. De ha én kaptam el tőle (mert neki is vannak tünetei, pedig azt olvastam férfiaknál nagyobb részben tünetmentes)akkor ő hogyan fertőződhetett meg? Van rá egyszerű magyarázat vagy megcsalt?
2012. márc. 22. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon egszerű. Nem mosott kezet wc használatkor. Ráült a wcre a közös mosdóban. Túl sok tisztítószert használt 'ott' így felborult a hüvely pHja. És még sorolhatnánk itt egész este, hogy milyen okai lehetnek.

Én azt mondanám, hogy 80%, hogy ilyen egyszerű dologgal szerezte meg. Nyugodj meg :)

2012. márc. 22. 19:21
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat, de férfiról beszélünk, neki nincs hüvelye.
2012. márc. 22. 19:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok. De a férfi járt a nő fertőzött hüvelyében.. Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? :S
2012. márc. 22. 19:34
 4/4 anonim ***** válasza:

mivel a candida jelen van a szervezetünkben, fertőzést nemcsak az okozhat, hogy valaki fertőzött nyálkahártyával érintkezik, hanem pl. az immunrendszer meggyengülése is, antibiotikum, kortikoszteroidok szedése, stb.

nőket valóban gyakrabban érint, de a férfiak sem kivételek, szóval könnyen előfordulhat, hogy a párod nem tőled kapta el (sem mástól), hanem egyszerűen csak vmilyen helyi körülmény megváltozása (immunrendszer gyengesége) miatt elszaporodott a gomba és most tüneteket okoz.

2012. márc. 23. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!