Fordult elő már valakivel, hogy mellkasröntgennél nem adtak ólomkötényt?
Tegnap este voltam mellkas röntgenen. Kértem az asszisztenstől, de ő csak legyintett, hogy nem fontos. Utána viszont elkezdtem aggódni, hogy nem okozott-e károsodást ott lent. Ha valaki orvosként tud hozzászólni, írhat privátban is.
Köszönöm.
köszönöm az eddigi válaszokat! kérdésem is lenne:
2. hozzászóló: hány helyen jártál eddig? sehol sem adtak?
Nekem tüdőszűrésnél adtak anno.
3. hozzászóló: miért kell ilyen gyakran járnod, ha nem vagyok indiszkrét?
3. vagyok.
Mint ráktúlélő megyek mindig.
értem, azt hittem munka miatt.
Ez esetben egészséges és boldog életet kívánok Neked! (nekem testvérem 10 éves túlélő jelenleg, ezért is félek az ilyesmitől)
Hány éves vagy ha megkérdezhetem?
üdv (26/F)
Szia.
36/F vagyok. 2 éves túlélő és köszönöm a kedves szavakat.
2. vagyok
Alapvetően Budapesten és vidéken egyaránt voltam már jó néhányszor, és sehol sem adtak/kínáltak kötényt.
Egyébként egészségügyi végzettségem van, így pályámat kórházban kezdtem (12 év), ott is jártam néhányszor rtg-ben, de akkor sem láttam senkinél. Mellkas rtg-nél egyébként alacsonyabb a sugárdózis, a fog rtg-nél szoktak adni kötényt (ott erősebb a sugárzás).
Az erre vonatkozó szabályokat ugyanakkor nem ismerem, így nem tudom, hogy van-e ebben bármilyen mulasztás, én mindösszesen a gyakorlatot mutattam be :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!