Sztk-s dokit keresek, aki bemetszést vállal korrekt és nem "legyünk már tul rajta" módon?
Hali!
Pont a lényeget hagyod ki.
_ HOL keresel ilyen dokit? Hovávalósi vagy?
Amúgy...
_ A szűkületed amúgy mennyire súlyos?
_ Hány éves vagy?
_ Féked nem rövid? Csak a fitymáddal van gond?
Üdv: EE
Ja bocsi...
Budapesten keresek dokit.
A szűkület állapota olyan, hogy alap állapotban csak nehezen tudom hátrahuzni a bőrt, merev állapotban pedig egyáltalán nem.
A fékem sztem rendben van, de nem vagyok orvos, azzal eddig nem volt gond. 1 éve kaptam a kezemen lévő excémára kenőcsöt, attól kezdett beszűkülni. Aztán most idén megint előjött, felírt egy másikat a doki, és attól szűkült be ennyire...
_ Hogy hívták az excémádra kapott krémeket?
_ Melyiket mikortól-meddig használtad milyen adagolással?
_ Hogyan került(ek) a kenőcs(ök) kapcsolatba a farkaddal, ill. a belfitymáddal-makkoddal?
Pedig azt fontos lenne tudni, uis szoktak az orvosok elsősorban gyermekek ill. enyhébb szűkülettel rendelkezők részére a fitymatágítás-nyújtás megkönnyítése céljából ún. "szteroidos kenőcsöket" felírni, (pl. Cutivate, Elocom,...) amely kortikoszteroidokat, azaz mellékvesekéreg-hormonokat tartalmaznak. Ezeknek le7nek olyan mellékhatásai, amelyek rombolják a bőrsejteket, elvékonyítják a bőrt, kiszárítják,...stb., azonban sajna ezek túlzott használata előidéz7i azt is, hogy a bőr rugalmatlanná válik, elszakad, kihegesedik, ez okoz6 fitymaszűkületet, vagy a már meglévőn uúgy ront6. :-s
Csak ezért kérdeztem.
Pár helyen vannak azért normális orvosok Bp-n, igaz, ezeket meg is kellett keresni.
Kérdés az, hogy...
_ Te mit szeretnél, hogyan szeretnéd megoldani ezt a problémádat, és az ténylegesen mennyire súlyos?
_ Uakkor ismered-e a megoldási le7őségeidet? Mit tudsz róluk?
Ezeket tisztázd magadban.
Tapasztaltam már uis olyat, hogy a gyerek azt állította, nem jön hátra petyhüdten sem, aztán voltaképpen vagy nem merte sohasem hátrahúzni, vagy le volt neki tapadva akár felnőttként is,... de az a fityma rendben feljött. A másik meg,... úgy sokkal érdemesebb orvoshoz fordulni, hogy előtte rendben körbetájékozódsz, megismered és tixtába kerülsz a le7őségeiddel, amik közül a számodra legmegfelelőbbe(ke)t majd pontosan le kellene konzultálni az orvossal, hogy ő ebből mit vállal, és hogyan tudja azt kivitelezni!? Ebből ne engedj, mert ha nem hajlandó az akaratodnak eleget tenni, vagy kapásból TKM-elni (Teljesen KörülMetélni) akar, azt ott kell hagyni, mert nem megbíz6ó! Nem érdemes az ő kezére bíznod legnemesebbik szervedet! :-o
! FONTOS!
Amennyiben műtétre kerülne sor esetlegesen, min. 1 hét-10 nap gkodási időt kérni kell, mert ez elsietett döntéseknek nemegyszer tragikusak a végkimenetelei. (1-3-5 nap alatt meghozottaknak.)
Legyen idő leülepednie, megemésztődnie a hirtelen jött információdömpingnek, különben összezavarodsz, és nem fogod tudni megfelelően kezelni a helyzetet, s fellépni a saját érdekedben, ha az szükségessé válik! :-o
Kedves kérdező!
Neked ez a fitymaszűkületed eddig nem is volt? 20 évesen már észrevetted volna, nem?
Valahogy furcsának tartom, hogy a bőrgyógyász kenőcse ilyent okozna, hisz csak előírt adagban használtad. Mellesleg egyáltalán nem furcsa, hogy a doki nem esett hanyatt a hatalmas problémádtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!