Csak a metélés segíthet? Részletek lent.
Nos, az a helyzet, hogy 18 vagyok, kiskoromban volt egy hímvesszőgyulladásom vagy mim, gennyezett valamiért és összetapadt a fitymám. Ekkor eléggé kicsi voltam, ovis, alig emlékszem az egészre. Természetesen ez a problémám már régen nincsen. Helyette:
Nyugalmi állapotban a fitymámat gond nélkül hátra tudom húzni, semmi fájdalmat nem érzek, a tisztítás is könnyű ezáltal. Viszont merev állapotban ezt már nem tudom sajnos kivitelezni, mert a fitymám a makkom feléig sem húzódik le :-( A fitymafékem is rövid. Okozhatja ezt a makk feléig lehúzós dolgot a fitymafékem rövidsége?
Hát valószínűnek tatom, hogy ezt csak műtéttel lehet megoldani. De hogy teljes körülmetélés kell-e, vagy elégrészleges, esetleg vmi egyéb megoldás, az jó kérdés.
Menj el urológushoz és mutasd meg.
nem kell szégyenkezni, valózsinűleg látott már ilyet!
Létezik olyan fitymaszűkölet (relatív fitymaszűkületnek nevezik) amely ernyedt állapotban nem jelenkezik: csak merevedés esetén lép fel a probléma. Természetesen az Urológiai vizsgálaton nem kell "produkálni" a helyzetet, elegendő, ha az orvosnak elmeséled ugyanígy, ahogy itt tetted.
A fitymaszűkület gyakran társul a rövid fitymakékkel is. Érdemes egy füst alatt megoldani mindkét problémát!
49%-os Mégsem írtad alá az írásod!!!!!!!!!!!!!!
Akkor hogy is van ez?
Nem feltétlen a teljes körülmetélés a megoldás. A leírtak alapján arra gondolok, hogy fitymatúltengésed van. Mindenesetre nem vagyok orvos, maximum elég jól tájékozott a témában mivel két hónapja volt fitymaplasztikám. Hasonlóak voltak a tüneteim mint neked. A műtét előtt elég sok helyről érdeklődtem mert mégis csak egy nagyon fontos dologról van szó. A legjobban attól féltem, hogy ha nem lesz fitymám kiszárad, vagy berepedezik a makkom. Hála isten megoldódott a probléma. Most ernyedten a fitymám fedi a makkom, merevedéskor pedig automatikusan hátrahúzódik. Teljesen elégedett vagyok a műtéttel.
Ha kérdésed van privizz!
20/F
15:55 vagyok,
ja és orvos előtt nem kell szégyenlősnek lenni.
Van fitymaplasztika is ekkor megmarad a fitymád,csak egy kisebb vágással lazítnak a fitymán,ill. van részleges körülmetélés,ekkor egy kisebb darabot vágnak le a fitymából,tehát marad bőr ami fedje a makkot azért.Vagy van z-plasztika ekkor is megmarad a fityma.
A teljes körülmetélést azt felejtsd el,nem jó megoldás,van akinek rosszul sikerült,makk érzékenységet és foltosodását,valamit kirepedezést okozott.Orvosokkal vigyázz,mert sok egyből ezt ajánja,szóval jobb ha szólsz te szeretnéd a fitymád megtartani.
Menj el mielőbb orvoshoz,a doki a 2 problémát tudja egyszerre orvosolni,csak határozottan mond el neki,te a fitymád megszeretnéd tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!