Here vízsérv műtét fájdalmas?
Szia!
Felnőttkorban nem tudom, hogy zajlik, de gyerekeknél egy rövid, altatásban végzett műtét. Reggel bemennek a gyerekkel, délelőtt megműtik, délután otthon van. Hogy mit csinálnak nem tudom, de az ágyék felett oldalt vágnak néhány centit. Felszívódó varrat, úgyhogy varratszedésre sem kell menni. Unokaöcsém másnap már rodeózott a kismotorral és semmi baja nem volt, azon kívül, hogy öltözés, vetkőzés közben picit érzékeny volt a seb, de az is csak néhány napig tartott.
Így megy egy háromévesnél, de gondolom felnőttnél sem lehet sokkal komplikáltabb :)
Engem 20 évesen műtöttek vele, és nem is altattak el, csak helyi érzéstelenítést kaptam. Kb. 15 percig tartott az egész, viszont 2 hónapig nagyon kellett vigyáznom, hogy ne erőltessem meg magam. Ha kicsit jobban mozogtam, elkezdtek begyulladni a herék. Folyamatosan jegelni kellett műtét után. Fokozatosan elkezdtem tornáztatni a műtéti heg körül, ilyen lábemelésekkel, csak óvatosan, amennyire éreztem, hogy lehet. Mindig jobban bírtam kicsit a megterhelést, de mire 100%-os formába kerültem, 1 év eltelt. Szóval nem éppen úgy hevertem ki a dolgot, mint a fent említett kissrác. Végülis nem volt annyira vészes, de ésszel kellett emelni. Én nagyon vigyáztam rá, ezért azóta nem érzékeny a terület semmire. Viszont van pár ismerősöm, aki nem volt ilyen óvatos, és 6 hét után ugyanúgy elkezdett melózni vele, és nekik érzékeny az időjárásra is. Ez a lágyék részre vonatkozik, ahol a vágás lett.
Egyébként lehet kérni altatást is. Egész eéviselhető volt altatás nélkül is, csak 2 görcsöt éreztem pillanatokra, amikor visszahúzták a rendszert a helyére. Igaz akkor majdnem leugrottam a műtőasztalról, de kibírható.
Ha fáj, és pl. nekem guggoláskor nyomta a herémet, akkor műttesd meg, mert terméketlenné válhatsz tőle.
08:39
Nekem egyáltalán nem fáj, és nem is annyira nagy, de már sok éve ott van. Számomra esztétikai problémát jelent csak, ezért nem tudom eldönteni (immáron évek óta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!