Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mikor kell először elmenni...

Mikor kell először elmenni urológushoz?

Figyelt kérdés

Ha nincs semmi baja az embernek. Vagy nincs ilyen, csak akkor kell elmenni, ha valami gond van?

Tehát nem olyan, mint a nőknél, hogy egy bizonyos kor után már el kell kezdeni járni a nőfelcserhez?

2011. nov. 15. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Idősebb korban mindenképpen célszerű elmenni prosztataszűrésre.

Ha korábban volt bármilyen urológiai problémád, (hereműtét például) akkor is célszerű időnként kontroll.

2011. nov. 15. 12:43
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem volt még semmi dolgom előtte urológussal.

Az idősebb kor mit jelent? 20-30? 30-40? 40+?

2011. nov. 15. 12:44
 3/9 anonim ***** válasza:
35-40 között nem árt, 40 felett érdemes.
2011. nov. 15. 12:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2011. nov. 15. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezt jó tudni, köszönjük válaszolók, kérdező!
2011. nov. 15. 13:13
 6/9 anonim ***** válasza:

A nőknél sem kell elmenni nőgyógyászhoz valójában,hanem ajánlott.Ők azért mennek többnyire el előszőr mert megkezdték a sexuális életüket és fogamzásgátló kell nekik,vagy más védekezés,de van aki még 30 évesen sem ment el sose.

De ha nincs semmi gondod nem kell elmenni.Olyan 40 fele mennek el,de nem túl sokan,inkább ha valami panaszuk van.Sokan inkább hasi uh-ra mennek(ott hason keresztül zselé segítségével vizsgálják meg a herét,prosztatát 6000 ft körül van),ha nincs egyéb gondjuk(pl szükületük,túl gyakori vízelési inger,valami fájdalom,kiütés stb),mert azzal is jól látható a prosztata és a here állapota és még sem kell a boxert levenni és kézzel nem nyúlnak fel a prosztata megvizsgálásához se.

De igen kevesen járnak urolgosuhoz.

2011. nov. 15. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Herét ultrahanggal??

"De ha nincs semmi gondod nem kell elmenni."

Na, ez aztán jó tanács! :D

2011. nov. 16. 10:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem azt írtam herét ultrahanggal,hanem az is láthatóvá válik látni ha eltérés van,ahogy a prosztata is látható és még sem nyúlt fel senki a hátsódba.

Azt nem írtam hogy akkor kell elmenni ha már beteg valaki,hanem azt olyan hogy kell nincs,hanem hogy ajánlott elmenni,vagy javasolt.Lehet féreérthetően fogalmaztam.

2011. nov. 19. 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát tényleg elég rosszul fogalmaztam most olvastam el újra,olyan helyről írtam ahol jobb nem lebukni.Szóval kezdem előről hasi uh-val is meg lehet nézni a prosztata állapotát,és sokszor a herék állapota is látható.A lényege hogy az alhasra zselét kennek és egy műszert mozgatnak rajta és tele hólyaggal kell megérkezni vizsgálatra és így megtudják tekinteni monitoron hogy minden rendben van.De fitymaszükület,vagy fitymafék problémákat maga is észretudja venni mindenki,ill néha még hereviszért is,de ott inkább már orvos szokta kiszúrni,ezeknek az orvosi vizsgálata viszont urologusnál történik és gatya letolásával lehet csak megnézni.

Figyelj oda magadra és ha bármiféle apró változást észlelnél akkor menj nyugodtan orvoshoz.

2011. nov. 19. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!