Valószínű allergiás vagyok az óvszerre. Mi a teendő?
Barátnőmmel kipróbáltunk egy új óvszert, a Durex Select-et. Használata után pár nappal, piros foltot vettem észre a makkon valamint a fitymán is. Nem fáj, nem is viszket, semmi egyéb. Azt olvastam, hogy pont ugyanezek a tünetei az allergiának. Valószínűnek tartom, hogy az óvszeren található illatos bevonatra lehetek allergiás. Ilyenkor mit kell tenni? Kb 2 napja vettem észre, az együttlét után alig 2 nappal. El fog múlni magától, vagy van erre valami kenőcs? A tünet ideje alatt lehet szeretkezni? (Természetesen másféle óvszerrel)
A válaszokat előre is köszönöm!
Kétféle allergia létezik óvszerek esetében:
-A rajta lévő illatosító és/vagy sikosító anyag allergia.
Ezt kiszűrheted úgy hogy sima normál óvszert próbálsz használni-
-Ha ezután is allergiás tünetek lépnek fel akkor a második lehetőség ami elég gyakori a latex allergia.
Ilyenkor válassz olyan óvszert ami latexmentes.
Ha nem súlyosabb tünetek(leírásodból kivéve nem az) akkor lassan de biztosan elmúlik.
Addig is szedj kalcium tablettát (500 mg-ból reggel-este 1) mert az tökéletes ellenszere az allergiás reakciónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!