Melyik kórházba menjek fitymaszűkülettel?
Szerintem is z-plasztika,vagy fityma plasztika,akkor megmarad a fitymád,és ne hagyd körülmetéltetni magad,sok nőnek nem jön be,nem hiába nőtt oda az a bőr darab,
Szerintem ha megmenthető egy testrész,vagy testünk egy darabja akkor igen is meg kell menteni,nem értelmetlenül metélni,vagdosni meg a fedetlen,csupasz makk nem minden esetben szokja meg a fedettlenséget,és érzékenységhez,száradáshoz is vezethet ez.
Beszélj otthon a szüleiddel és ha kell együtt keresetek megfelelő és korrekt orvost.Nem szégyen,de beszéld meg otthon,hogy értelmetlenül ne metéljenek körül.
Metélés pártinak üzenem:
Az említett országokat meg hagyjuk ki,mert ott brutálisan érzéstelenítő nélkül végzik el,nagy fájdalmat okozva a gyerekeknek megfosztva a testük feletti rendelkezéstől úgy hogy nincs semmi egészségügyi bajuk azon testrészükkel és van ahol nem orvos végzi(afrika arról nem is beszélve hogy nincs higénia arról nem beszének hogy ez által és a fertőtlenítés hiánya miatt fertőzésekben,Aids-ben is sokan meghaltak.)De a legtöbb országban csökken ez a trend.Nézz végig egy ilyen beavatást hogyan sírnak,rossz nézni.
De sivatagi országokban alakult ki,mert nem volt annyi tisztálkodási lehetőség,ami most már nem mondható el.
Ha nincs más egészségügyi megoldás az teljesen más,de az hogy megmenthető és nem mondják el,az nagyon nem korrekt eljárás,mindenkinek magának kell a testéről dönteni.Nem mindenkinek tetszik a látvány,a végeredmény sem.Nem kell más országok hagyományait,szokásait majmolni,nem kell értelmetlenül vagdosni,ha van más megoldás,vagy ha eleve semmi baj nincs.
Naszlady Annának!
Attól,hogy szűk valaki fitymája nem jelenti csak a metélés a megoldás,igen sok más megoldás van,amivel megmarad a fityma és ezek kisebb vágással,beavatkozással jának és ezáltal gyorsabban is gyógyulnak.
Eleve nem mindenkinek tetszik metélt pénisz sem,sok csaj,nő ismerősőm van és azoknak sem jön be.
Ha van más megoldás,akkor nem kell metélni,akkor azt kell választani.Egy ilyen kényes ügyben az összes megoldást át kell gondolni.
Kedves Anna!
Amit kérdeztél az most olyan nőkre vetítve mintha ezt kérdezném:
Ha van egy csomó egy nő mellében és jó indulatú mért vágatná le a mellét?Csak a csomót kell eltávolítani minnél kevésbbé megbolygatva a mell eredeti alakját,formáját,nem pedig leszedni.Csak indokolt esetben kell leszedni.
Férfiaknál sincs másképp.
"...most már remélem olyan is ír aki tud segíteni a kérdésemmel kapcsolatban..."
Igazából szerintem neked, kell végig járni vagy/és telefonálni az esetleges helyeket. Ahogy írtam az első konzultációra talán egy magán urológus lenne neked a legjobb, ennyi pénzt megér ez.
Olyan tudna segíteni aki hasonlón át esett, van is itt a GYIK-en egy másik srác aki vacillál, de lássuk be az esetek (normális) 95%-ban ezt kis korban elintézik a szülők.
Szerintem ez nem egy vitafórum, hanem egy kérdés-válasz felület, de mivel név szerint meg lettem szólítva, ezért mégis válaszolok: egyedüliként névvel vállalva véleményemet!
"... ezek kisebb vágással,beavatkozással jának és ezáltal gyorsabban is gyógyulnak."
A kisebb vágás nem feltétlenül jelent gyorsabb gyógyulást! A kérdező problémája a fitymaszűkület, így azt gondolom, hogy ha nem távolítják el a fitymát teljesen, akkor az újra be fog szűkülni. Nem véletlen, hogy a fitymaszűkület megoldása a körülmetélés. Tudom, hogy vannak olyan plasztikák amelyek csak a beszűkült részt távolítják el, illetve tágítják a szűk gyűrűt, de ezek a megoldások sok esetben végül mégis körülmetéséhez vezetnek éppen az újra fellépő szűkület miatt. Ezért aztán az orvosok nem is szorgalmazzák.
"Ha van egy csomó egy nő mellében és jó indulatú mért vágatná le a mellét?Csak a csomót kell eltávolítani minnél kevésbbé megbolygatva a mell eredeti alakját,formáját,nem pedig leszedni.Csak indokolt esetben kell leszedni."
Nem jó a hasonlat. Miképpen az sem jó amikor párhuzamot vonnak a férfi és a női körülmetélés között.
Remélem az eredeti kérdést feltevő rászánta magát, elment orvoshoz, és nem az interneten szerzi be a továbbiakban a tanácsokat a probléma megoldására!
A körülmetélésről alkotott pozitív véleményemet pedig továbbra is fenntartom: nem kell ettől idegenkedni!
Kedves Anna!
Megsérteni nem akartalak,de nem igaz amit írtál,több szükületes ismerősőm volt és nem metélték őket körül és egyiknek sem újult ki a szükülete,igen kicsi százalékban van kiújulás.Így korábban nem is metéltek nálunk csak ha más gyógymód nem volt.
Véleményed nyugodtan vállald.
Én mondjuk a gyerekem nem csonkítattnám meg,én ezt csonkításnak tartom,csak akkor nem ha valóban nincs más megoldás mert olyan mértékű szükülete van a gyereknek,de egészséges gyereket nem csonkítatnák meg semmiképp sem,sem vallás,sem szokás,hagyomány nevében sem.
Szerintem más testéről nem dönthetünk és meg kell mindenkinek adni a választás lehetőségét is.Végülis ez a beavatkozás a test megváltoztatása akár hogy is vesszük,főleg ha indokolatlan csonkolásról beszélünk mert valami hagyományt,vagy vallást követünk,az utóbbi kettővel meg igen sok embert,tömegeket befolyásoltak,irányítottak is mindig.Ez történelem.
Kérdező!
Menj el magánorvoshoz vizsgáltasd meg magad azzal is és mond el te mit szeretnél,és akkor meg tudtok egyezni,át tudtok beszélni mindent.
Ha te azt mondod nem járulsz hozzá a metéléshez nem metélhet,annak jogi következményei lennének,ha te azt már előre rögzítetted dokumentumokon,hisz rögzíteni kell milyen beavtkozásra kerül sor.De amikor aláírod a papírokat később olvasd végig alaposan.
Ez az Anna fölvállalja a nevét, de higgye el mindenki, amikor egy teljes körülmetélés után úgy jár majd a kérdező, mint mondjuk én, akkor majd nem fogja vállalni a felelősséget. Akkor jön a hebegés-habogás. Meg az, hogy "a többségnek jól sikerül" HÁT KÖSZ
Nekem az életem ment tönkre emiatt a barbárság miatt, aki 2011-ben ilyet ajánl, az biztosan nem egy civilizált ember, hanem egy barbár, már bocsánat.
Kérdező, vigyázz, hogy kire hallgatsz, Annának talán a női körülmetéléssel kapcsolatban kellene tanácsokat osztogatnia, én pl nagyon higiénikusnak és jónak tartom a női körülmetélést, remélem, hogy Anna is hamarosan átesik rajta, hogy érezhesse ő is, hiszen sokmillió nőnek megcsinálják és nem sok panaszt hallok rá. Vagyis, kevesebb rá a panasz, mint a férfi körülmetélésre. Aki nem hiszi, járjon utána!
18 év alatt szülői beleegyező nyilatkozat aláírása szükséges. Ha már így akaratlanul "felkorbácsoltad" a személyeskedő kedélyeket kérlek jelezd, hogy mi lett a megoldás, hogy legalább más is tanuljon a Te helyzetedből. Persze, ez egy egyéni döntés, amit mindenkinek magának kell meghozni, és az is teljesen világos, hogy senki nem fog felelősséget vállalni az orvosi műhibákért.
Akinek elrontották: nagyon sajnálom, és kívánom, hogy tudd magad túltenni valahogy ezen a nehéz helyzeten!
Félreértés ne essék: én nem vagyok circumcisio propagáló, csak azt jeleztem, hogy nem kell ettől idegenkedni, nagyon elfogadott dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!