Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Büdös és "darabkás" a köldököm...

Büdös és "darabkás" a köldököm. Miért?

Figyelt kérdés
Pár napja a rendszeres mosdás ellenére is darabkák vannak beleragadva a köldökömbe és büdös. Érdekelne, hogy mitől van ez és mit ajánlotok, mit tegyek?
2011. okt. 6. 15:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kedves EE!

Köszönöm szépen a tanácsokat és a normális, segítőkész választ. :)

Megfogadom a tanácsod!

2011. okt. 9. 20:16
 12/20 anonim ***** válasza:
Na, elmúlt?
2012. febr. 24. 01:18
 13/20 anonim válasza:

Nekem is mély a köldököm, és most, hogy terhes vagyok kicsit jobban hozzáférek, mert nem annyira mély. Egy nagyobb darab szennyeződést vettem ki vaalmelyik nap belőle. (mert már rendesen hozzáfértem)

Évekkel ezelőtt vettem észre tisztítás után, hogy nem valami kellemes illatú szennyeződést szedtem ki belőle (fehér színű) De teljesen a méylére nem értem, még fülpiszkálóval sem mertem, annyira mély. Így ha belemegy valami, pl tusfürdő is, azt lehetetlen onnan kitörölni.

A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám rendesen kitisztítgatni? Mert annyira kellemetlen ha belenyúlok és büdi! Testgyertyára gondoltam, hogy szülés után kipróbálnám, azt talán "kiszívja" a szennyeződést!

2012. szept. 13. 12:19
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

@ #13

Kedves előző Kismama, ...khm... azaz, most már talán Anyuka! :-)

Elnézést a késői válaszomért, csak most kerültem vixxa erre az oldalra, így csak most tudtam kérdésedet elolvasni. :-(

"Nekem is mély a köldököm, és most, hogy terhes vagyok kicsit jobban hozzáférek, mert nem annyira mély. Egy nagyobb darab szennyeződést vettem ki valamelyik nap belőle. (mert már rendesen hozzáfértem)"

_ Mivel vetted ki?

˙

"Évekkel ezelőtt vettem észre tisztítás után, hogy nem valami kellemes illatú (...azaz SZAGÚ...) szennyeződést szedtem ki belőle (fehér színű) De teljesen a mélyére nem értem, még fülpiszkálóval sem mertem, annyira mély. Így ha belemegy valami, ... azt lehetetlen onnan kitörölni."

_ Nem le7etlen, csak ügyesen kell csinálni!

"A kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám rendesen kitisztítgatni? Mert annyira kellemetlen ha belenyúlok és büdi!"

_ Büdi vagy nem büdi, ha nem nyúlsz a dolog mélyére még büdibb és bacisabb lex. Nemde? :-D

Vszleg te azért nem mersz a köldöködbe pl. hosszabb és nagyobb laposcsipesszel, esetleg érfogóval belenyúlni, mert nem tudod,...

_ Mit tennél//Mit okoznál magadnak ezzel!?

_ Nem-e fájna vagy nem ártanál-e magadnak? (A válaszom: -- NEM!)

"Testgyertyára gondoltam, hogy szülés után kipróbálnám, azt talán "kiszívja" a szennyeződést!"

_ NEM AJÁNLOM! :-o

_ Sem a fülgyertya, sem a testgyertya NEM SZÍV KI SEMMIT, EZ TÉVHIT! :-o

Beszúrok egy idézetet, amit az alábbi topikban találtam:

>> [link]

¤¤¤¤¤ ¤¤¤ ¤¤¤¤¤

"Mit szív ki a fülgyertya?

A válasz az, hogy SEMMIT! Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a fülgyertya kiszívja a fülzsírt, baktériumot stb. a fülből, ez nem igaz! Ilyen mértékű vákuum nem alakul ki a fülgyertya égése során. Égés közben a gyertyában lévő levegőoszlop mozog ugyan, de ez a vibrálás a fül energiapontjainak stimulálásához, a dobhártya "masszírozásához" elegendő. A fülgyertya képes fellazítani a fülzsírt és hozzájárul a fül higiéniájához, de nem szív ki semmit."

¤¤¤¤¤ ¤¤¤ ¤¤¤¤¤

...és ha a fülgyertya NEM SZÍV KI SEMMIT, akkor szted a testgyertya...? S:-s

Magam is haxnáltam már fülgyertyát még régebben, amikor 1x rútul be volt gyulladva a fülem. Azt segített rendbehozni, igaz vesződtem akkor rendesen, és én is először azt hittem, hogy az a cucc, ami a gyertyázás végén a gyertyacsonk közepében volt, azt mind a fülem belsejéből jött ki, de nem. A fül-/testgyertyázás erre nem jó! :-o

˙

Ha te ennyire nem mersz hozzá- ill. belenyúlni egy laposabb csipesszel/érfogóval, akkor bízd ezt a férjedre/párodra, vagy vkire, aki az ilyet meg meri csinálni! Te uis úgy viselkednél, mint egy 10-14 éves fiúcska, aki nem meri felhúzni a kukijára letapadt bőrt a fürdővízben... éppen ezért orvos tépi fel egy ún. "gombos szonda" elnevezésű műszerrel, amivel akár te is ártalmatlanul bele tudsz nyúlni a köldöködbe, s ha már benne vagy, azt finoman annak legaljáig eresztve te már érezni fogod azt, meddig enged7ed a műszer lekerekítettebb végét, így benne fel tudod keverni/kaparni a köldökszmegmát, majd azt kihúzva, s a zuhanyrózsát belespricceltetve ki tudod azt onnan szedni.

Így néz ki a gombos szonda 16 cm-es változata...:

>> [link]

NE FÉLJ attól, hogy hasbaszúrod magad! Ez hülyeség! :-D

A műszer lekerekített vége... (amely az imént >>belinkelt kép bal alsó sarka felé néz) ...teljesen ártalmatlan, nem okoz sérülést, te pedig érezni fogod, hogy meddig me7sz a köldöködben, és mikor érsz le a legaljára!? :-o

A gombos szondát a köldökbe vezetés előtt ajánlatos lesterilizálni, de legalább jó alaposan lefertőtleníteni, majd lebetadine-ozni, utána pedig tusfürdővel síkosítani, hogy könnyebben csússzon be! :-o

˙

Remélem sikerült kielégítő választ adnom kérdésedre!

Ha bármi kérdésed lenne/merülne fel, ha a többieket is érdekel7i, akkor tedd fel itt! Ha túl privát, akkor >>priviben is megír6od! :-)

A babócád (F/L ?) remélem egészségesen megérkezett, ti pedig boldogok vagytok, és minden rendben! :-D

Üdvözlettel: EE

2013. aug. 25. 05:30
 15/20 anonim ***** válasza:
31%
Hogy kerültem én ide egyáltalán? :o :o :o De most komolyan, csücsöri és düdöri? :D Mi vaaaan? Amúgy biztos én vagyok a hibás, de még a magyarázatodból se sikerült rájönnöm, pontosan mire is gondolsz. Egy biztos: olyan szó, hogy düdöri nem létezik. :P
2016. márc. 4. 12:23
 16/20 Riatam válasza:
100%
A hosszú ideig gyulladt és sebes köldök, ha tisztítás ellenére sem jön rendbe, akkor majdnem biztosan a vékonybélben elszaporodott paraziták miatt van. Általában amőbák vagy ostoros egysejtűek (pl. Giardia) okozza, de néha féreg is lehet. Érdemes felkeresni egy parazitológus szakembert, mert Magyarországon ritka az olyan orvos, aki ezt felismeri. Féreg ellen Vermox nevű gyógyszert kell szedni, egysejtűek ellen pedig Supplin vagy Klion nagy dózisban (1 gramm/nap) 5-7 napig.
2018. jan. 18. 08:38
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért kellett lepontozni amiatt, mert nem értem, mi az, hogy csücsöri meg düdöri, még a leírások alapján sem... Továbbra se léteznek ilyen szavak, olyat meg pláne nem láttam, hogy valakinek úgy csücsörítene a köldöke, mint egy száj... Jól beszívhatott az illető, aki ilyeneket fantáziál. Minden ember köldöke más, de csücsöri és düdöri nincs!
2018. jan. 18. 18:07
 18/20 anonim ***** válasza:
#4 🤣🤣🤣
2021. aug. 3. 19:58
 19/20 anonim ***** válasza:
29%
Én szeretem a köldökszagot amúgy, és egyesek szerint ahhoz hasonlít a punci is (valamikor) 😀😀
2021. aug. 5. 08:51
 20/20 anonim ***** válasza:
Fúj ne gusztustalankodj itt nekünk!
2021. aug. 5. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!