Mennyire fontos, hogy ne húzzam a borotvát a szőr növekedésével ellentétes irányba?
18/f vagyok, s egyre gyakrabban kell borotválkoznom. Eddig apukám ilyen eldobhatós borotváit használtam, de mivel nem voltam megelégedve azok "teljesítményével" -nem végzett elég alapos munkát-, ezért most vettem egy borotvát, ami úgy tűnt elég népszerű a férfiak körében, ez a: Gilette Fusion Cool White. Ma reggel próbáltam ki először. Azt hittem, legalábbis arra számítottam, hogy ez már teljesen leszedi az államról a szőrt (ott nő a leginkább, elég erős szőr). Tehát ha a szőr növekedésével ellentétesen érintem meg a kezemmel, akkor is csak a bőrt érzem majd (semmi szőrt). De mivel láttam, hogy borotválkozás közben -de miután már jártam ott a borotvával- még elég rendesen marad ott borosta, ezért a szőr növekedésével ellentétesen kezdtem el borotválni. Így természetesen sikerült leborotválni. De eszembe jutott, amit még régebben olvastam valahol a borotválkozással kapcsolatban, hogy mennyire fontos, hogy ne borotváljak a szőr növekedésével ellentétes irányba, csak is az azzal egy irányba.
Most megnéztem ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=JWZdEbnWN8M, s ott láttam, hogy a csávónak a borotválkozó gélje felpuhítja a szőrt. És akkor most felmerült bennem az, hogy talán a borotva gélemmel van a gond. Egy ilyen LIDL-öset használok, érzékeny bőrre. Ez...hát nem is tudom, nem sokkal jobb, mintha csak sima vízzel borotválkoznék. Semmi szőr puhítás, semmi... jó, azért segít valamit a borotválkozásnál. Szerintetek lehet, hogy emiatt nem jött le ott a szőr, mert fel kellett volna puhítani?
Téged is jól meghülyítettek a reklámok! Vedd meg a legegyszerűbb borotvát, az lehoz mindent.
Szerintem semmi kár nem származhat abból, ha ellentétes irányban vágod... én is részben úgy szoktam.
De ha nem jön le rendesen, húzd át még egyszer ugyanott a borotvát. És ne féltsd a bőrödet, nyomd rá normálisan, attól még nem fogod elvágni.
23|F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!