Rejtett heréjűség miatt, here eltávolítása. Milyen veszélyei vannak?
A párom koraszülött volt, és ez miatt az egyik heréje nem szállt le a hasüregéből. Pár éve azt mondták neki, hogy majd el kell távolítani azt a heréjét, mivel nem életképes, és a rák veszélye miatt. (azt mondták ráér 18 éves kora után) Most 21 és mondtam neki, hogy elmegyek vele orvoshoz stb. A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszélyes egy ilyen műtét? Lehet majd gyereke? Kell valami kezelés a műtét után?
Komolyan válaszokat kérek. Köszi szépen annak, aki ír.
Bocsánat...
...később szállt a hasüregéből, és nem fejlődött ki....
Nekem is alulfejlett az egyik herém, mert rejtettheréjű voltam, és kicsit későn korrigálták műtétileg.
De azt senki sem mondta, hogy el kellene távolítani preventív céllal. Amúgy a hereműtét úgy tudom pont rizikófaktora a ráknak.
nem tudom miért kellett ezzel ennyit várni, és igen, a testben maradt here nagyobb eséllyel rákosodik el, mielőbb érdemes lett volna kiszedni
ha másik heréje ép, akkor semmiféle problémája nem lesz, a here páros szerv, majd a másik átveszi a szerepét, max mivel ez az egy maradt neki, erre jobban kell majd vigyáznia
ma 00:40
a kasztrálás nem okoz rákot
"a kasztrálás nem okoz rákot"
Valóban, ha eltávolítják, akkor hererákja aligha lesz.
A hereműtét általában rizikófaktor, de ha kiszedik akkor talán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!