Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mi lehet ez? (Kérdésem túl...

Mi lehet ez? (Kérdésem túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Szívdobogásérzés, Mellkasi nyomás, légszomj, a bal karom szinte mindig fázik. 17 éves vagyok 2 éve cigizek. Naponta kb 10 szál cigit elszívok. Lehet hogy ettől van? Vagy mástól?
2011. júl. 25. 21:09
1 2
 1/12 anonim válasza:
Sokat vagy feszült, szoktál szorongani? 2 év cigizés után ez még túl korai lenne, meg nagyon fiatal vagy. Lehet, hogy pánikroham - annak vannak többek között ilyen tünetei.
2011. júl. 25. 22:59
 2/12 A kérdező kommentje:

igen szoktam idegeskedni, de nem sokszor.

a pánikbetegségnek ezek a tünetei:

* menekülési késztetés;

* kontrollvesztéstől, megőrüléstől, haláltól való félelem;

* légszomj (a beteg érezheti úgy, hogy mindjárt megfullad);

* a beteg úgy érzi, minden kicsúszik a kezéből;

* szapora szívverés;

* kipirulás;

* izzadás;

* reszketés, hidegrázás;

* szédülés;

* émelygés;

* hőhullámok;

* görcsös hasi és/vagy mellkasi fájdalom;

* fejfájás;

* gyengeség;

* gombócérzés a torokban, nyelési nehezítettség.

Ezek közül szokott lenni:

légszomj, szapora szívverés, izzadás (habár az szerintem azért van mert a családba mindenki izzadós típus), hidegrázás, mellkasi fájdalom, gombócérzés a torokban, nyelési nehezítettség.

De én valami szívproblémára gyanakszom. Nem hiszem hogy pánikbeteg lennék. Vagy nem tudom..

2011. júl. 26. 00:31
 3/12 anonim válasza:

Megfigyelted már, hogy milyen helyzetekben jön ez elő? Mióta tart? Történt-e valami rossz dolog veled, vagy a családoddal? Lehet, hogy valami kiváltja. Pánikroham esetén nem kell, hogy az összes tünet egyszerre jöjjön elő.

Ha a szívedre gyanakszol, menj el háziorvoshoz és nézesd meg. Rögtön kiderül, mi a helyzet, és akkor nem aggódsz ezen fölöslegesen.

2011. júl. 26. 07:52
 4/12 anonim ***** válasza:

Hali!

Figyelj rám, és ne ijedj meg, csak tedd amit mondok!

Én is vmiféle szívproblémára gyanakszom, de innentől kezdve az életed le7 a tét! AZONNAL ÁLLJ LE a dohányzással. Ha kialakulófélben lévő szívbetegségről beszélünk, akkor azzal ártasz most neki a legtöbbet.

Fogd a személyidet, lakcímkártyádat, TAJ-kártyádat, és menj el a sürgősségire! MOST!

Ott mondd el egy orvosnak a tüneteidet és mondd meg, hogy aggódsz, vizsgáljanak ki mert attól félsz, vagy szívinfarktusod lesz.

Való igaz, én innen és ennyiből ANGINA PECTORIS-ra gyanakszom, ezt szeretném, ha kizárnák, akár a sürgősségin, akár a kardiológián. Ha nincs, aki bevigyen, hívj mentőt a 104-es vagy 112-es segélyhívón, és közben ülj le, maradj nyugodt és vázold fel a diszpécsernek a helyzetet.

NE A HÁZIORVOSHOZ MENJ, AZ CSAK IDŐVESZTESÉG EBBEN AZ ESETBEN!

A cigit pedig, ha le7 DOBD EL, ÉS NE IS SZOKJ VISSZA RÁ!!! Ellenben fogyassz sok fokhagymát, az sokat javít6 a keringéseden, és ha voltak utaló jelek (merevedési zavar pl.) akkor azokon is a későbbiekre nézve,... de előbb ess át ezen a procedúrán, ami rád vár!

NE HALOGASD! KÉSŐBB még ROSSZABB LESZ! :-o

Ha megjöttél a kórházból, várunk egy visszajelzést arról, hogy jól vagy, és hogy mi volt benn. Vili?

Üdv: EE

2011. júl. 26. 10:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Asszem elmegyek orvoshoz..
2011. júl. 26. 22:03
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezt már ma meg kellett volna tenned.

Azonban a te életed,... neked fontos...

Szívbetegség v. csak a gyanú esetén van úgy, hogy minden perc számít... de ha csak húzod a saját idődet... magadra vess. Én szóltam... do.Ob

2011. júl. 26. 22:20
 7/12 A kérdező kommentje:

Bocs amikor írtam a komit akkor jöttem fel gyk-re..

Este 10-kor nem fogok bemenni a kórházba..

majd holnap :)

2011. júl. 26. 22:32
 8/12 Veky ***** válasza:

XD

Ha nincs kedved este bemenni a kórházba, akkor nem fontos az életed! Szóval nyugodtan ögöljél meg a bagóddal együtt!!! :D

2011. júl. 29. 13:54
 9/12 anonim válasza:
XD: próbáltál már bemenni este 10-kor az ügyeletre? Ilyen tünetekkel is jól lecseszték volna, hogy miért nem bírt várni pár órát, és jó sokáig váratták is volna. Én is voltam súlyos panaszokkal ügyeleten, de iszonyat bunkók voltak! Egy kis empátia nem ártana neked...
2011. júl. 29. 15:18
 10/12 anonim ***** válasza:

@ Előző (15:18-as)

Vekynek is sajna igazat kell adnom. Azonban ahány kórház, annyiféle hozzáállás. És az életed védelme nincs tekintettel arra, hogy ki mikor és meddig dolgozik, vagy éppen mikor van bagószünete. A szívinfarktusnak, vagy éppen egy angina pectorisnak nem magyaráz6od meg, hogy "most éppen várj egy olyan pár órát, mert most az osztályvezető főorvos éppen szexel a kötözőben egy nővérrel!" Az 1xűen rád tör, és kész. És ha nem látnak el, ellenben bunkók, neked jogod van a betegjogi képviselődet erről tájékoztatni, hogy "ezen a napon X óra Y perckor bementem légszomj és szívszorító fájdalom gyanújával, ellenben ahelyett, hogy foglalkoztak volna az ügyemmel, ahelyett pökhendi módon megalázott ez meg ez a személy, hogy mit képzelek én, hogy ilyenkor zavarom őket a pókerpartijukban, húzzak haza! A saját egyik orvos ismerősünket kellett telefonon az éjszaka közepén felébresztenem, hogy segítsen, mert a kórházban nem vettek komolyan!"

Ha nem jelented, nem fognak utánajárni az ügyednek, és akkor esélyt sem adsz az egészségügynek arra, hogy változ6sson. Marad minden a régiben, mert a kórházvezetőség azt hiszi, minden a legnagyobb rendben van, miközben valójában NINCS! :-O

>> [link]

ITT VALÓBAN FOGLALKOZNAK A PROBLÉMÁDDAL! Csak keress rá a megyédben a hozzád legközelebbi illetőségű személyre! (Tapasztalat. ;-) )

Ami meg a kérdezőt illeti,... itt van 17 éves, és abszolúte nem becsüli az egészségét. Amikor egy tünet ráijeszt nem veszi komolyan, ellenben lustaságból baxik szót fogadni, és elmenni (a jelek szerint). De nem is csoda, ez a jellemző klasszikus magyar mentalitás. Majd az ibolyák illatát a föld alatt szívesebben kiélvezi az egészsége és az élete nélkül... egy ilyen után do.Ob

Hogy mennyire igaz ez, azt Dr. Tűzkő Nándor szavai is igazolják...

„Az egészség minden. A legnagyobb ajándék és a legnagyobb lehetőség az életben. Talán azért bánunk vele olyan mostohán, amíg egészségesek vagyunk, mert az igazi értékét akkor ismerjük csak meg, amikor elveszítettük azt. Tegyünk hát meg mindent, hogy minden a miénk maradjon.”

/Dr. Tűzkő Nándor/

/szülész-nőgyógyász, endokrinológus, klinikai onkológus/

Akkor csak üldögélj nyugodtan a cigiddel a babérjaidon! Ha neked "csak ennyire" fontos az életed... akkor mindent elmondtál magadról De HA BAJ LEX, akkor NE NYAVALYOGJ, NE KESEREGJ, és ne írj ki ide másik segélykérő topikot, vmint NE MÁST SZIDJ MAGADON KÍVÜL, hanem légy büszke magadra, mert TE VÁLASZTOTTAD EZT holott volt más választásod is... do_Ob

2011. júl. 30. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!