17/F vagyok es igaz, hogy keson fekszek, de ha felhuzom az orat pl 8-ra akkor nagyon nehezemre esik felkelni.
Arra vagyok kivancsi, hogy nekem minimum hany ora alvas kell, es van-e valami jelentosege az ejjeli 12 ora elotti 2 ora(10-tol 12-ig)alvasnak, vagy csak hujeseg az egesz?
Ezen kivul meg az erdekel, hogy van-e valami etel, ital aminek a tulzott, vagy a tul keves fogyasztasa kapcsolatban van az alvassal, vagyis aval, hogy mennyire lesz pihenteto az alvas es reggel mennyire vagyok faradt?
2011. júl. 5. 01:17
1/6 anonim válasza:
Egy átlagos embernek minimum 8 óra alvásra van szüksége. Vérszegénység, egyéb dolgok okozhatnak a fáradtságot. Ilyenkor nyáron, ha nem muszáj, akkor ne kellj korán, nem is azt mondom hogy aludj délig, de pihenj akár 10 órát is! Délután még pihenhetsz egy kicsit, ha nem is alszol, de félálomban pihensz. Vannak ételek (friss gyümölcsök, zöldségek) amik felfrissítenek. Ha sokat eszel több lesz az energiád, az alváshiányt egy kicsit tudod pótolni. Kávét, energiaitalt nem túl jó fogyasztani, mert rossz a vérnyomásnak. 10-től 12-ig aludni szerintem nem érdemes, inkább délután pihenj. Ahhoz, hogy jól aludj a lehető legsötétebb legyen, és ha lehet teljesen csönd. Az elektromos készülékeket is jó eltávolítani a szobából. A telefonod se legyen melletted, sokat számít, ha akár csak az éjjeliszekrényre teszed. Jó éjszakát! ;)
2011. júl. 5. 01:32
2/6 anonim válasza:
ha tejet iszol este, akkor könnyebben tudsz elaludni.
a kávé, tea nehezíti az elalvást.
és igen, tényleg igaz, hogy az éjfél előtti alvás sokkal pihentetőbb.
egy ilyen fiatal szervezetnek úgy 9 óra kéne szerintem.
de ha már aludnál este 9-10-kor, lehet elég lenne 8 is.
2011. júl. 5. 01:33
3/6 taj getosz válasza:
mert nem elég hangos az ébresztőórád
2011. júl. 5. 11:27
4/6 anonim válasza:
Fontos lenne, az hogy éjfél előtt és akörül már aludjál, mert az alvás-ébrenlétet szabályozó szerv olyankor "regenerálja" magát, én is fiatal vagyok, és az esetek 90%-ban nem tudok éjfélnél előbb elaludni főleg így nyáron, és másnap hiába kelek 9-10 körül mindig fáradtnak érzem magam, hiszen pont a fontos időintervallumban még ébren voltam. Jelenleg műszakban dolgozom, éjszaka is megyek és a másnap napközbeni alvás messze nem olyan pihentető mint az éjszakai. Üdv 18/F
2011. júl. 5. 14:28
5/6 anonim válasza:
hülyeség a 8 óra
van akinek elég kevesebb is, van akinek meg több kell
itt a nyár
feküdj le normális időben, és kelj fel amikor kedved tartja
így azt is meg tudod tapasztalni 1-2 hét után, hogy mennyi az alvásigényed
a 12 óra előtti alvás téma szerintem szintén marhaság
na persze a szervezeted tudja hogy puff most van éjfél, mostantól már csak szarul alszom
hát hogyne
mihez képest van éjfél előtt
ha lefexem 3-kor akkor másokkal ellentétben én baromi korán lefeküdtem aludni
2011. júl. 5. 17:54
6/6 anonim válasza:
Az alvásszükséglet időtartalma gyakorlatilag minden embernél különböző, de az sem mindegy, hogy mikor alszol. Pl. este 9-től hajnali 6-ig lehet, hogy hasznosabb az alvásod, mintha hajnali 2-től délután 2-ig aludnál. Személytől függ, de a nagy számok azt mondják, hogy az éjfél előtti alvás az aktívabb. Magadnak kell kitapasztalnod és eldöntened, hogy mikor és mennyit érdemes aludnod. Sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!