Nem egyenletes felületű here. Ez probléma? Bővebben lent:
Sziasztok!
Nemrég észrevettem a herém vizsgálatánál, hogy nem egyenletes a felülete. Urológus szakorvos megvizsgálta tegnap, azt mondta ultrahangra sincs szükség, biztos nincs probléma, és hogy normális ha a here felülete nem egyenletes. Ez tényleg így van? Nem a mellékheréről és annak ereiről beszélek, azt meg tudom különböztetni. Hanem magának a heregolyó falának vannak apróbb redői, mélyedései, kitüremkedések. Csomót, dudort nem érzek.
Amúgy az elmúlt 1 évben 5x voltam urológusnál 3 különböző orvosnál ellenőrzésen, és egyikőjük sem talált eltérést. (Bár ezeket a "redőket" egy hete vettem csak észre.)
Tehát normális, ha a here felülete nem egyenletes? Légyszi saját tapasztalatokat is ír írjatok.
Köszönöm!
"Urológus szakorvos megvizsgálta tegnap, azt mondta ultrahangra sincs szükség, biztos nincs probléma, és hogy normális ha a here felülete nem egyenletes. "
"Amúgy az elmúlt 1 évben 5x voltam urológusnál 3 különböző orvosnál ellenőrzésen, és egyikőjük sem talált eltérést. "
Szerinted ha az urológus szakorvosok (akik 6 évig tanultak az egyetemen, plusz még utána 5 évig urológiát) azt mondja, hogy nincs bajod, akkor majd pont az itt írogató, névtelen, orvosi diplomával valószínűleg nem rendelkező emberek fogják megmondani a tutit?
Szerintem te hipochonder vagy.
nem ezt kerdeztem, hanem hogy normalis-e az, amit tapasztalok.
nem vagyok hipohonder, de egy herem van, raadasul enyhe mellekhere visszertagulattal 19 evesen, szal ne engem nezzetek hulyenek, hogy feltem ezt az egyet.
tovabbra is varok tapasztalatokat.
A tök normális. A fejjel van a gond.
Megkaptad a választ, hasznos is, kérem a zöld kezet!
:D
Hali!
Figyu!
Sztem te nem vagy hipochonder, csak félted azt, ami megmaradt neked. Nem lep meg a kérdésed, mégpedig azért nem, mert ez nemcsak nálad van így. Családoknál uez figyel7ő meg, amikor az egyik gyerek meghal, akkor a többire sokkal jobban odafigyelnek. Vagy másik példa: Ha az egyik vese leáll. Akkor már féltjük az egészségünket, miután kiderült... baj van!
Az itteni hozzászólók zöme viszont nem vszínű, hogy bele képes képzelnie magát a te helyzetedbe, hisz náluk minden rendben. Kívánom ne is kelljen megélniük egy ilyent, azonban attól mert az egyik nem érti meg a másikat és pepitában uez, még nem jogosít fel senkit arra, hogy a másikat lekezelje, vagy éppen "lehipochonderezze". :-o
Sztem egy kicsit jobban próbáljuk meg a másik oldalt megérteni! :-o
Nekem is van egy idevágó sztorim, saját tapasztalásból:
Március végén -- fogalmam sincs miért, de -- azon kaptam magam, hogy sokkal jobban foglalkozom egyre többet a jobb herémmel, de nem tudtam miért!? Elkezdtem egyre gyakrabban vizsgálgatni, és zavart, hogy úgy érzem semmi sincs rendben. Kellemetlen érzésem volt, ami egyre erősödött, ami később átalakult húzó, feszülő érzéssé, felerősödvén azon az oldalon az ondózsinóromra, ráadásul megjelent uazon a herémen egy lencsényi méretű kinövés is.
A GyK-sok zöme mit hisz ilyenkor kapásból? HERERÁK! Én nem hittem semmi ilyet -- bár bevallom megfordult a fejemben egy pillanatra nekem is, de -- inkább gtam varicokelére, mert fogásra az ondózsinór aljában olyan egyenetlen volt, mintha kitágultak volna a benne futó visszerek. Azonban az orvos ezt rögtön elvetette, mert ez jellemzően a bal here megbetegedése.
Másnap épp hétfő volt, elmentem az urológushoz. Csinos fiatalos portáscsaj fogott nekem egy dokit, aki megvizsgált, de nem talált semmit, a puklira azt mta, "spermatokele".(LINK >>)
>> [link]
>> [link]
˙ Elvileg megnyugodtam, gyakorlatilag viszont csalódott voltam, mert ez az egész kellemetlen húzó, feszülő érzés fájdalommá erősödött, mintha belülről égne a jobboldali ondózsinórom. Éjszakánként jegeltem már kínomban,... Komolyan szenvedtem.
Rákövetkező hétfőn visszamentem az urológiára. A csini portáscsaj megint fogott nekem egy urológust, de ez már jóóval alaposabb volt, és mindent megnézett. Sérvet is (jó alaposan megköhögtetett), fitymát is,... ő sem talált semmit. Leszállok a vizsgálóasztalról... "hátra arc, dőljön neki az ágynak!" :-o (Aki átesett már prosztatavizsgálaton, esetleg ~fejésen, azok ismer7ik ezt a felszólítást... do.Ob) Megnézte a prosztatát is, nem-e vmiféle ottani gyulladás sugárzik le!? Miután jó alaposan megnyomkodta a prosztatámat hátulról, utána kiküldött vizeletmintáért, hátha felcsövelek a húgycsőbe nyomkodott váladékból vmi gennyeset,... de nem... ez is negatív. Semmit nem talált, mégis fáj, válasz nincs és a doki így küldött vna haza. Na azt már nem! A sarkamra álltam és kértem egy teljes hereUH-t (Ultrahangot). A doki erre felém fordult, és megkérdezte,...
"-- Önt az megnyugtatná?"
Mondom,... "-- Nagy vszséggel!"
Erre ő kiírt 2 hét múlvára egy hereUH-ra.
Bár az UH sem talált semmit, és a fájdalom is elmúlt, engem az nyugtatott meg teljesen, szóval abszolút megértelek Kérdező! Le7 neked is ezt kéne tenned, de már egy másik urológussal,... ha még fennáll a problémád... dO.ob
Ami pedig az alapkérdésedre vonatkozik, sztem a here felületét nem teljesen simának érezzük, pláne, hogy ejakuláció előtt átmenetileg megnagyobbodik, fogásra keményebbnek érződik és közben felhúzódik az ágyékcsatornához. Nyugalmi állapotban viszont nem feltétlenül csak a herét érez7jük, hanem az azt körülvevő hereburkokat, vmint a hererázó izmot, amely hideg hatására összehúzódik, meleg hatására meg kitágul. (Hőszabályozás.) Legfelül a hererázó izom van, tehát, amikor a heréket megtapogatjuk, azt annak felszínén át tesszük.
Remélem sikerült használ6ó, esetleg megnyugtató választ adnom a kérdésedre.
Amondó vagyok, nyugodj meg, és ha nem vagy biztos a dokikban, kérj műszeres/eszközös vizsgálatot! Ha pedig saját gyerekeket is szeretnél, de félelmeid vannak a nemzőképességed miatt, sztem érdemes lenne átgondolnod a hímivarsejtjeid spermabankban történő lefagyasztását a biztonság kedvéért. Mert számodra az az egy most már rendkívül fontos,... de ha nincs azzal sem minden rendben... do.Ob ... ... ... érted! dO.ob
Ha tudok még vmiben segíteni, >>privizz bátran! :-)
Nyugodj meg és fel a fejjel! Oké? ;-D
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!