Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Urológushoz vagy bőrgyógyászho...

Urológushoz vagy bőrgyógyászhoz menjek ezzel a kiütéssel?

Figyelt kérdés
a makkomon piros foltok jelentek meg, kiütésszerűek. barátnőm tünet mentes, nincs semmi kiütés rajta.. elküldik őt is orvoshoz?
2011. márc. 30. 10:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én először a háziorvosomhoz mennék, az sokkal egyszerűbb. A párom is házidokihoz ment, amikor gombát kapott el tőlem (nem, mielőtt félreértés lenne, antibiotikum kezelés után jött ki nekem, nem mástól kaptam el...). A doki azonnal tudta, mi a baja, kapott krémet meg gyógyszert és rendbe jött. Ha a háziorvos nem tudja, mi bajod, akkor ad egy beutalót a bőr és nemibeteg gondozóba. Oda szerintem amúgy se lehet beutaló nélkül beállítani szerintem, szóval először mindenképp a háziorvoshoz menj!
2011. márc. 30. 10:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Utolsó! Nem lenne itt semmi félreértés, ugyanis hüvelygombát egy nyilvános wc-ben, uszodában, bevásárlóközpont wc-jében is könnyen összeszedhet az ember, nem kell ahhoz félrekacsingatni. Én pl. uszodában szedtem össze, és sajnos sokszor visszatér. Sokan hiszik azt, hogy csak akkor kaphat el valaki ilyen nyavalyát, ha a párján kívül mással is lefekszik. Pedig ez nem így van.
2011. márc. 30. 10:50
 13/17 A kérdező kommentje:
nem viszket, nem feszít, nem irritál csak piros foltos, tényleg kiütésszerű... barátnőmnek folyása mindig volt, nem hiszem hogy egész életén át gombás lenne, mindig volt neki a folyás, a doki nem mondta hogy gomba, erre kapott kúpot régen, aztán megint lett neki folyása, de nem értek hozzá.
2011. márc. 30. 11:04
 14/17 anonim ***** válasza:

Jaj! a 90%os képzavarba van, de én voltam a hülye. Sajnos nem lehet szerkeszteni a hsz-t, így soxor alakul ki félreértés.

Nos. A piros folt a makkon attól van, h a cunci gombás. Rengeteg fajta gomba létezik. De a folyás az fertőzés jelei lehetnek (ált. felfázás vagy antibiotikum kúra miatt). A felfázás bacis fertőzést produkál, amit akár közösülés útján is lehet kapni. Közel van a végbélnyílás a hüvely bejáratához, ami szintén akaratlanul is okozhat problémát. Tehát a nő gombás fertőzésben szenved, amit a srác is elkapott a piros foltokból ítélve. Ez gombás eredetű fertőzésből származik. A tünetek (piros folt), amit előzőekben leírtam, az a makkra vonatkozik. A srác kapni fog rá kenőcsöt ill. kapszulát. A gombásodás a nőnél, bármikor visszatérhet.

Tehát a diagnózisom: gombás cunci -> piros makk.

Kezelése: Menj orvoshoz. Vagy Heti 150mg fluconazol kapszula a tünet megszüntéig. Ha visszatérő probléma akkor havi 1 kapszula :p És ez tuti! ;D

2011. márc. 30. 11:17
 15/17 A kérdező kommentje:
az oké, de milyen orvoshoz menjek? egyébként barátnőm terhes, 7 hetes, és nem hinném hogy most szedhet bármilyen erősebb antibiotikumot. elég necces a helyzet...
2011. márc. 30. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:

az oké, de milyen orvoshoz menjek?

Ne haragudj, de tudsz olvasni? Írtam, hogy először háziorvoshoz menj. Ha sima gomba, azt rögtön tudni fogja, kapsz gyógyszert. Ha nem tudja, mi bajod, beutalóval tovább küld a nemibeteg gondozóba. Szeretnéd, hogy még leírjam párszor?

Amúgy a barátnőd pedig terhesen is szedhet bizonyos fajta antibiotikumokat, azoktól nem károsodik a magzat. Az orvos tudni fogja mit írjon neki, ha kell.

2011. márc. 30. 11:49
 17/17 A kérdező kommentje:
honnan tudjam melyik hozzászólást írtad? ...
2011. márc. 30. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!