Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Rövid a fitymafékem?

Rövid a fitymafékem?

Figyelt kérdés
Maszturbálni úgy szoktam, hogy a fitymám teljesen hátra van húzva, és a belső fitymám, illetve a makkom peremét ingerlem a kezeimmel (tehát nem a fitymát húzogatom mint a legtöbben). Nos, múltkor kicsit kidörzsölődött (kb 4-5 napja), gyógyulni nem nagyon akar. Nem látszik annyira a seb, de kézzel rendesen lehet érezni. Ha a fitymám előre akarom húzni, akkor 1 ponton eléggé fáj. Valamint, ha azt akarom hogy a makkom teljesen feszes legyen és ne legyen ráncos, annyira vissza kell húznom a fitymám, hogy a fék már kissé lefele húzza a makkomat. Ez normális?
2011. febr. 6. 23:39
1 2
 1/12 anonim válasza:
Nem kell rögtön az első válasz adótól beijedni. Mivel korod nem írtad, ezért mondom amit gondolok,és a korodhoz megfelelően cselekedj. Ha ilyen 14-16 éves vagy, szólj a szüleidnek, és majd ők elvisznek egy urológushoz, ha már kirepültél a családi fészekből akkor egyből urológushoz menny.
2011. febr. 6. 23:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, tényleg elfelejtettem kort írni. Amúgy 19 vagyok. Miért lenne olyan fontos gyorsan elmennem urológushoz? Oké, értem, hogy a legbecsesebb dologgal van egy kis baj, de nem hiszem, hogy akkora problémáról lenne szó.
2011. febr. 6. 23:47
 3/12 anonim válasza:

"de nem hiszem, hogy akkora problémáról lenne szó."

Akkor miért írtad ki a kérdést? Ebben csak urológus tud segíteni, mink nem fogjuk a megoldást megmondani, ez az urológus dolga.

2011. febr. 6. 23:48
 4/12 Tomika90 válasza:
na várj, szerintem most olyan 1-2 hétre hanyagold a gyík kinzását...ha addig nem gyógyul tényleg orvos!
2011. febr. 6. 23:49
 5/12 A kérdező kommentje:
Tomika90! Köszi a tanácsot :)
2011. febr. 6. 23:50
 6/12 anonim ***** válasza:

ugyanmár az ilyen sebek amiket magadnak okozol, nemlehetnek olyan nagyok, 1 hétig várj még és nagy valószínüseggel be fog gyogyulni.

amugy 2x elolvastam és nemigazan ertem, hogy mi az a belsö fityma WTF?p

2011. febr. 7. 03:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsónak: a belső fityma az, amit akkor látsz ha lehúzod a fitymád, és közvetlen a makk alatti részen lévő érzékeny rész. (A körülmetéltek általában ezt a részt izgatják maszturbálás közben.)
2011. febr. 7. 06:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Halisztok!

A fityma általában két gyűrődékeny lemezrétegből áll: egy belsőből, meg egy külsőből. A külfityma bőrlemeze vastagabb, érzéketlenebb, az védi az érzékenyebb belfitymát, ami a fitymavégi bojton talál6ó. A külfityma uis ott fordul be önmaga alá, innentől a bőr már sokkal vékonyabb és érzékenyebb, uakkor tele vannak kapillárisokkal (hajszálerekkel), ellenben a külfitymán az erek vastagabbak.

"(A körülmetéltek általában ezt a részt izgatják maszturbálás közben.)"

_ Éppen ellenkezőleg. A körülmetélteknél ez a rész HIÁNYZIK, mert a szűkületek zöme általában ebben a bőrrétegben van, csakhogy a dokik eléggé szeretik ezt a részt egészében eltávolítani a műtöttek többségének legnagyobb bánatára, mert nekik úgy 1xűbb és futószalagon "úgyis jön a következő"... do.Ob

A belfityma egyébként önkielégítés közben érintkezni, súrlódni szokott a makk felszínével, ez hozza létre azt a kellemes bizsergő érzést, amely, ha fokozódik, ingerkisülésekhez, orgazmushoz vezet7, ha jól csinálják.

Már meg ne haragudj, kedves Kérdező, de az alapján, amint azt leírod, te úgy maszturbálsz, mint egy körülmetélt. Viszont ez is le7 egy formája az önkielégítésnek, ahogyan számtalan módja van, hogyan szerezz magadnak örömet. Viszont ha már a fékedet is sérti, akkor el kéne gondolkodni azon, hogy min változtass annak érdekében, hogy ez a fék legközelebb ne sérüljön meg!? Mert ha továbbra is megsérted, akkor bizony annyira gyengévé válik, hogy 1xcsak átszakad, s amikor ez bekövetkezik, ijesztően és bőségesen vérezni fog! Akkor már majd nem biztos, hogy kelleni fog az urológus... dO.ob

Üdv: EE

2011. febr. 7. 16:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves EE! Köszönöm a válaszod, örülök hogy az én kérdésemre is válaszoltál, mert tudom, hogy értesz a témához :)

Kb 2 hete kezdtem így maszturbálni, ezalatt csak 1x sérült meg, úgyhogy kicsit gyengédebben csinálom. Ha jól vettem ki a régebbi kérdésekre írt válaszaidból, te eléggé körülmetélés ellenes vagy. Egy kérdésem lenne hozzád: a fitymám nem használom, mindig visszahúzva tartom, maszturbáláskor sem használom egyáltalán, tehát nekem felesleges. Ha hosszabb idő után (pl több hónapnyi visszahúzva tartás után) sem jelentkezik kiszáradás, kérgesedés, semmi kellemetlen mellékhatás, szerinted mekkora kockázat van arra, hogy metélés után valami baj lehessen? Nem SZTK-s dokinál akarom megcsináltatni, hanem valószínűleg plasztikai sebésznél.

2011. febr. 7. 22:28
 10/12 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

A félreértések elkerülése érdekében kezdeném egy tisztázással, mindenekelőtt.

OFF:

Le7, hogy úgy tűnik, körülmetélés-ellenes vagyok. Ez azért nem 100%-ban fedi a valóságot.

Valójában az ellen a bánásmód ellen tiltakozom, amit az orvosok jelentős része alkalmaz naiv, tájékozatlan, kétségbeesésükben kiszolgáltatottan hozzájuk bizalommal fordulni próbáló panaszos pácienseik ellen, akik sokszor ijedten, szégyenkezve, hosszas rágódás után döntenek úgy, hogy megbíznak vkiben aki vagy visszaél a bizalmukkal, vagy nem. Ezek az orvosok úgy TKM-elik a hozzájuk fordulókat, hogy az alternatív megoldási le7őségekről NEM, NEM MEGFELELŐEN vagy NEM KÖZÉRT7ŐEN tájékoztatják őket, tehát ha te egy ilyenre bíznád rá a legkényesebb és számodra legnemesebb testrészedet, akkor ezekNEM A TE ÉRDEKEIDET, KÍVÁNSÁGAIDAT FOGJÁK SZEM ELŐTT TARTANI, hanem azt, hogy ők minél 1xűbben lezongorázzanak, minél hamarabb végezzenek teljesítmény és időarányosan, VAGY A MINŐSÉG ROVÁSÁRA, VAGY NEM! DE EZZEL IS VAGY ELÉGEDETT LESZEL ÍGY, VAGY TÖNKRETESZNEK LELKILEG, IDEGILEG, TÖNKREVÁG6JÁK AZ EGÉSZ ÉLETEDET IS, SZEXUÁLIS ÉLETEDET, EZÉRT GARANCIÁT NEM VÁLLALNAK, S NEM FOGLALKOZNAK AZZAL, HOGY EZ SZÁMODRA MILYEN FONTOS DOLOG LENNE!!?.

Legutóbb egy ilyenre éppen 4 napja volt éppen példa, múlt7 pénteken, amikor egy sráccal az orvosa 1 centis bevágást beszélt meg előzőleg, majd mellébeszélt, hogy a gyerek ne értse, közben ráírta a kartonjára, hogy "circumcisio" (Teljes KörülMetélés). A srác abban a hitben feküdt alá orvosa kezének 2 héttel később, hogy az csak bevágja, CSAK A BEAVATKOZÁS UTÁN SZEMBESÜLT AZZAL, HOGY SEMMI FITYMÁJA NEM MARADT!!! :-o :-s Mondanom sem kell, mennyire el volt keseredve, és mérges volt főleg magára: HOGY LE7ETT ENNYIRE HÜLYE, HOGY MEGBÍZOTT AZ ORVOSÁBAN, AKI ÁTVÁGTA ŐT, és még csak nem is beszélt vele műtét előtt a dolgokról, annyira bízott benne! :-s és az orvosa mindezt megte7te, mert senki nem tesz semmit az ilyenek ellen, ők meg végzik alattomosan, rezzenéstelen arccal futószalagosan az ő (nem a betegük) kényelmének és kívánalmainak legmegfelelőbb beavatkozást. NA EZ NEM TETSZIK NEKEM!!! >>>:-O

Ezek alapján úgy glom, h. a fitymaszűkület orvoslása a magyar orvoslás egyik szégyenletes rákfenéje, amiről senki nem beszél, még maguk a szenvedő alanyok sem, akik szégyellik, hogy "átverték" őket, annyira, hogy szégyenükben még az ő jogaikat védő betegjogi képviselőkhöz (>> www.jogvedok.hu) sem mernek fordulni. Csak azzal nincsenek ők tisztában, hogy ezzel csak a vétkes orvosnak asszisztálnak abban, hogy azt, amit velük megtett, másokkal is megtehesse. Mert a rosszul beidegzett rendszeren CSAK ÍGY LE7NE VÁLTOZTATNI. És rengetegen szenvednek lelkileg az ilyesfajta átverésektől, de ők is csak sunnyognak, amihez szinte mindenki ért, ebből következik, hogy sajna nagyon is él az a mondás, miszerint: "VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA!"

=====

A panaszosoknak JOGUK LENNE A MEGFELELŐ, BEFOLYÁSOLÁSMENTES TÁJÉKOZTATÁSHOZ, és mivel Hazánkban sajna az orvoskollégák zöme nem így áll hozzá, nem így viselkedik, vszleg ezért tűnök ellenségesnek, amikor a körülmetélés kerül szóba.

=====

Én az akaratlan fölösleges metéléseket és az orvosi bánásmódot sérelmezem ebben a rákfenében. De ha te eldöntötted, hogy neked nem kell többé a fitymád, és ezt a döntésedet (a tiédet, nem apukádét, nem az orvosét, nem Julcsi néniét, hanem A TIÉDET!) a következmények teljes tudatában, 100%-osan fenntartod, akkor neked is segítek abban, hogy elérd a célod, és ha nem akarod, nem foglak lebeszélni arról, amire készülsz. Bár azt azért bevallom, továbbra sem értem, mi a bajod a fitymáddal!? :-S

:ON

** ** ** ** **

És most vissza a te témádhoz.

Bevallom, nem értem, mi a bajod a fitymáddal. A visszahúzva tartást és a fitymanélküli fedetlenséget kíváncsiságból én is kipróbáltam már, nekem mjuk nem jött be, de így legalább elmond6om, hogy ezt is kipróbáltam, és nem úgy nyilvánítok véleményt, hogy nem vagyok képben vmennyire.

Hm. :-s _ 2hetente 1x, ha a féked megsérülne... do.Ob

Előrelát6ólag hamar tönkremenne, s átszakadna, megspórolnád a fékátvágás költségeit. :-)

Viccet félretéve, ahogyan a fitymaszűkületek sem egyformák, a fékek sem, meg a fityma és a makk bőre, felszíne sem. Én is kommunikáltam azzal a sráccal, aki itt a fórumon azt állította, hogy a TKM-jét úgy elcseszte a dokija a Heim Pálban lega már egy évhuszaddal ezelőtt, hogy a makkja nagyon erősen kiszáradt, tapintásra kérgesedő, látványra foltosra néz ki. Ez megint olyan, hogy egyén-, bőr-, orvos- (technika), beavatkozás-, közeg-, és problémafüggő. Függhet attól, hogy az egyénnek milyen az előbőre, hogy milyen közegben tartja a műtétet követően, hogy az orvos milyen eszközzel végzi a műtétet, csak sima egészséges fityma eltávolítását végzik-e vagy az a fityma csak beszűkült, de átengedte önmagán a makkot, vagy esetleg rá volt-e tapadva, bele volt-e nőve... stb. ezek mind-mind befolyásolják a végeredményt. Sőt, még az is, milyen készítményt kensz rá utána, a doki mennyi bőrt távolít el. A srácnak pl, akit az előbb említettem, hogy az orvosa felültette a TKM-mel, neki pl. -- ha jól vettem ki -- a doki olyan feszesre szabta, hogy ha minden igaz, a bőr nem bírta, és egy merevedést követően átszakította a varrat, így az bevérzett. Ez pl. egy szövődmény le7.

Visszatérve a sráchoz, aki az általad is említett bőrproblémákban szenved, 20 év alatt azért az orvosok is cserélődnek, meg a technika is. A legnormálisabb metéléseket (legyen az RKM/TKM) a saját véleményem szerint vagy lézerrel csinálják, vagy Smart Clamp-pal. Előbbinél vér nélküli vagy minimális a vérzés, utóbbinál viszont megintcsak nincsenek varratok, a fityma bel- és küllemezeinek összeforradása enélkül is megold6ó. Lát6od tehát, hogy egy ilyen műtét végeredménye mennyi mindentől függ, amiről te azt nem is gondolnád, hogy lényeges le7.

Az meg hogy rövid-e a féked, az megállapít6ó annyiból, hogyha teljesen hátrafeszíted a fitymád -- főleg félmerev-merev állapotban, -- akkor a jancsi bólogatni kezd-e előre, vagyis a makkot a féked önmaga alá húzza-e vagy sem!? Ha igen, akkor nagy vszséggel rövid a féked. Ha nem, vagy nem annyira, akkor semmi gond nincs, vagy a helyzet nem olyan vészes, hogy azt műteni kelljen.

Nnah,... megint kiírtam magam... :-D

Várom a reagálásodat! :-)

Üdv: EE

2011. febr. 8. 03:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!