pár napja a végbél nyílásom mellett egy kis borsó nagyságú gumó "nőtt" és azóta fáj,főleg akkor ha a farpofáimat összeszorítom.lehet ez vajon aranyér?
20/F
2011. jan. 24. 20:08
1/6 anonim válasza:
Lehet. A kor nem garancia semmire.
2011. jan. 24. 20:15
2/6 anonim válasza:
Még mostanság menj el orvoshoz vele, amíg csak borsó nagyságú. Ha karalábé nagyságúra nől, vagy kiszakad, akkor majd visznek. Szerintem az étkezési szokásaiddal lehet baj. Túl szilárd a székleted, és kínlódva szülöd meg. Hígabb kajákat egyél, sok gyümölcsöt, zöldséget. Kefírt igyál, az megmozgatja a beleidet.
2011. jan. 24. 21:10
3/6 A kérdező kommentje:
esetleg valami kenöcsöt tudsz ajánlani hátha segít?
2011. jan. 24. 22:02
4/6 anonim válasza:
Jobb az orvos. De annyit mindenképpen megtehetsz, hogy minden vécézés után a kád szélére ülve szappannal megmosod, az segít karbantartani.
2011. jan. 24. 22:04
5/6 anonim válasza:
Papírt ne használj törléshez. Mosás. Nem forró vagy meleg vízzel. Éppen langyossal, hűvössel inkább. Kenőcsök pl. Doxiproct. Ha a patikus azt mondja, csak receptre, akkor igaza is van annyiban, hogy a magasabb hatóanyag tartalmú valóban receptre van csak, de az alacsonyabb - ami tökéletesen megfelel a célnak - recept nélküli. Egyébként pedig lássa orvos, mert ha tényleg az, aminek gondolod, az kellemetlenebb lesz később.
Mindehhez pedig a korodnak semmi köze.
Üdv, HajDoktor
2011. jan. 26. 12:35
6/6 anonim válasza:
Kicsit régi kérdés. Nekem 19 évesen volt, úgyhogy a kor nem garancia erre. Sokszor pont a túlzott higénia miatt van! Papír helyett mosás.? Rendben, de azt tudni kell, hogy sima folyékony szappan szárítja, inkább a szappant körülötte és kézmosásra, vagy intim szappan még talán elmegy! Magyarországon Reparon kenőcs+kúp recept nélküli és szerintem még a legjobb is, hatékonyságilag és árilag is(azért nem csoda, rendszeres használat kell). Orvoshoz menj, nem ciki. Az orvos elfelejti, hogy látott, neki ez abszolút megszokott.(Legalábbis egy későbbi műtét rosszabb, bár azt mondják gyors érzéstelenítés után egy gép vág és varr. Legalábbis külföldön) Melegvíz lehet, hogy jónak tűnik, de nem az. Nem volt nekem a széklet kemény, sosem derült ki az oka, de elmúlt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.