Mit tegyek hogy ne legyen ilyen alacsony a vérnyomásom?
Ha nem szeretnél koffein tartalmú italokat inni: mozogj! Kis kocogás feljebb viszi a vérnyomásod, vagy az úszás nem megterhelő, de az is serkentő. Vagy ha bírod a hideg-meleg zuhanyt felváltva az is jót tesz!
De ha a könnyebb utat választod: kávé, energiaital. De ne ess túlzásba!
Viszont ha sokáig fenn áll az alacsony vérnyomás, az más betegségre is utalhat-akkor mindenképp orvos-!
hali,
én közel 30 vagyok és ugyanez a problémám, csak nekem 90/50 szokott lenni.
Ami biztos: a kávé és a sok koffein az ugyan rövidtávon felviszi vérnyomásod. Ez csak abból fakad, hogy a pulzus számot növeli nem a vérnyomást. Valójában hosszútávon a koffein lefelé viszi. én ebbe buktam bele, nem kicsit.
Javaslatom, mint ahogy az elöttem szóló is mondta, sok és rendszeres mozgás, esténként egy deci vörösbor ami nálam bevált.
sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni...
VISZONT! ha sok kávét iszol függő leszel, ami nem túl egészséges...
DE! így is inkább kávézz mint hogy energiaitalokkal tömd magad! nagyon nagyon egészségtelen..:/
NE TEGYÉL SEMMIT! teljesen normális a 114/57-es vérnyomás! Ha nincsenek napi rendszerességgel ezek a tüneteid: gyengeség, szédülés, koncentrációs nehézség, fáradtság hányinger akkor ne foglalkozz vele.
Majd 50 év múlva visszasírod úgyis mikor 180/140 lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!