15 éves vagyok és már borotválkozok az baj?
inkább borotválkozz, minthogy szőrös legyél. :D
ha csak a bajszodról van szó, teljesen rendben van.
ha többről, az is, csak ritka.
Hát, ha még csak pihék akkor lehet jobban jársz egy kis gyantázással, mert ha már most elkezded borotválni, akkor hamar megerősödnek.
Nem baj különben, ha borotválkozol, csak a férfiak ezt általában eléggé utálják, és így inkább olyan megoldást javasoltam, hogy minél később keljen kezdened. :D
Köszi a választ.:)
Elsőnek csak bajuszomat borotváltam de oldalt is volt de szőke amikor már nagyon idegesetit leborotváltam.
Azt mondják hogy nem kellet volna mert erősödni fog.
Általában hány naponta kell borotválkozni ?
Én nekem 12 évesen már volt pihés bajuszom, 13 évesen már nagyon fekete volt és nagyon látszott, sőt, oldalt meg az államnál is volt de apám csak 14 évesen engedte meg hogy borotváljam mert ne hogy túlzottan megerősödjön! Most 25 éves semmelweises egészségügyi szakos elmondom neked hogy ez talán a legnagyobb városi legenda! A szőr nem erősödik a borotválástól, 2 oka van hogy ezt hiszik az emberek, az egyik hogy mivel fitalabb korban kezd valaki valmilyét borotválni az évek során azt veszi észre hogy erősödik és ez így is van, viszont semmi köze a borotváláshoz, egyszerüen csak ahoz van köze hogy az emberek szörzete folymatosan erősödik, teljesen magátol is, külső beavatkozás nélkül! A másik az hogy ha az ember levágja észreveheti hogy miután visszanő már erősebb, pedig itt meg arról van szó hogy mielőtt levágta volna különböző hosszuságuak voltak a szőrszálak, valamelyik egész hosszú, van amelyik kihult már meg stb... Viszont a borotválástól mindegyik edyszerre kezd visszanőni és ez az erősebb szőrzet illúzióját kelti...
Egyébként meg az hogy hány naponta kell az teljesen egyéni! Vannak akik(én is), hogy ha azt akarják hogy mindig teljesen sima legyen a bőrük naponta borotválkoznak, nekem másnap már szúrni szokott, hiába vágom 5 pengés rezgős vibtrátoros drága franccal teljesen ellenkező irányban többször áthuzva gyakran nyujtott bőrrel... Viszont volt amikor 2 hónapig nem borotválkoztam, nem volt szándékom semmi csak nem volt kedvem, lusta voltam aztán lett egy még nem annyira nagy de elég dús szakállam:)
előző, ne mondj már ilyet, hogy nem erősödik a szőr a borotválástól, dehogynem!
én már majdnem 30 voltam, mikor a lábamat leborotváltam néhányszor (nő vagyok), addig soha, csak epilátor és gyantázás volt. néhány alkalom után igenis megerősödött.
azóta a térdem környékén is sötét szálak nőnek, pedig halvány színű, vékonyka szőrök voltak ott előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!