Spermavizsgálaton voltam, mert gyereket szeretnénk, de egy ideje nem jön. Az ambuláns lapon van egy olyan sor, hogy border line morphológia. Sajnos csak otthon vettem észre, de a doki nem említette külön. Ez az a betegség lehet vagy mást jelenthet?
Figyelt kérdés
Ez van az amnézisnál: Oligozoospermia, border line morphológia, jelenleg kizárólag IVF/ICSI-re alkalmas.
Azért gondolom, hogy mást jelenthet, mert ahhoz nem valami génteszt kéne a szűréshez? Ez csak egy "sima" spermavizsgálat volt, mennyiség, mozgékonyság és alak vizsgálat szempontjából
tegnap 17:12
1/5 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy nem csak kevés, hanem nem is néznek ki jól, de a teratozoospermiát azért nem írta rá.
De a vélemény ott van, jelenleg csak ivf-re alkalmas.
2/5 anonim válasza:
Magyarul a spermád száma alacsony és nem túl egészségesek. Illetve a párodat csak is mesterséges úton fogod tudni megtermékenyíteni.
3/5 Ypszilon1980 válasza:
Nem értem pontosan mit akarsz ezzel kérdezni, le van írva, ez a vizsgálat ezt mutatja ki. Border line morfológia nem tudom mit jelent, de az oligozoospermia azt jelenti, hogy kevés a spermiumszám, ezért nálad csak lombiknál ICSI eljárást lehet alkalmazni, inszemináció nem jöhet szóba. Ez egyébként jobb mint a sima IVF, mert ilyenkor mikroszkóp alatt kiválogatják a legjobb spermiumokat és azokkal termékenyítik meg a petesejteket, semmi különös nincs ebben, ez egy elég gyakori eljárás. Annyi, hogy ilyenkor bele kell a petesejtbe injektálni. Sima IVF-nél csak a tápoldatban lévő petesejt mellé raknak sok hímivarsejtet és amelyik nyer, az nyer, csak az lutri, mert lehet nem a legalkalmasabb sejtpár jön létre.
4/5 A kérdező kommentje:
A borderline morphologia miatt aggódtunk, hogy ennek semmi köze a borderline személyiségzavarhoz.
A többi része tiszta az amnézisnek
ma 05:21
5/5 Ypszilon1980 válasza:
Értem, valószínűleg az arra vonatkozik, hogy a spermiumok alakja milyen, hiányzik a nyaki rész vagy nem olyan nagy, mint kellene lennie, ezért kell ICSI, mert akkor válogatva lesznek a spermiumok. Hogy ennek mi az oka az jó kérdés, andrológust meg kell kérdezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!