Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Spermiumvizsgálati eredmény...

Spermiumvizsgálati eredmény ez jónak számít?

Figyelt kérdés

Azt mondták a vizsgálat után, ez így rendben van. Szerintetek?

2

70% élénken mozog, 20% kevésbé, 10% inaktív.

Már fél éve próbálkozunk a párommal, nem akar összejönni a baba. Vizsgálatok után nála is mindent rendben találtak.

38f

A párom 34n

dec. 30. 09:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem egy hivatalos eredmény, vagy csak így írtad ide, ilyen nincs leletben, hogy élénken mozog, meg kevésbé, plusz a mortalitás is számít, volt-e tenyésztés, mennyi az összes? Ha a 70% progresszív mozgó, akkor az eredmény ezen része jó. Fél év próbálkizás az semmi, azzal nincs gond, ettől még lehet simán terhesség.
dec. 30. 09:32
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez így mi? Ez egy kiragadott érték. Az egész leletet egyben kellene értékelni, de ha azt mondták, hogy rendben van, akkor jó eséllyel rendben van....
dec. 30. 10:07
 3/17 A kérdező kommentje:

Tessék, konkrétan ez szerepel benne:

"Mennyiség: 6,6 ml. Ph:8,1. Mozgás: 70% élénken-, 20% enyhén mozgó, 10% mozdulatlan. Morphológiai eltérés nem észlelhető, látóterenként 3-4 fvs, 1-2 vvt látható. Spermiumszám: 96 millió/ml. Dg: Normospermia."

dec. 30. 10:39
 4/17 anonim ***** válasza:
A megadott értéken belül van minden a lelet szerint. Idővel majd összejön, nem szabad rágörcsölni. Egy kis italozós lazító este és becsusszan az a baba.
dec. 30. 10:45
 5/17 anonim ***** válasza:

Ez nem WHO kritériumok alapján készült spermiogram, ez így nem sokat ér.

Elvileg normális egyébként, de tekintettel arra, hogy nem a megfelelő helyen történt, a valódi érték bármilyen is lehet...

dec. 30. 10:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tudom mi, hol vagy hogy készült, de ez ahogy #5 is írja, nem WHO alapján meghatározott értékek, ráadásul ami lényeg, hogy van benne fehérvérsejt is, vörösvértest is. Morfológia is egy konkrét érték kell legyen. Több, mint 2 éve járunk ilyen vizsgálatokra, sok spermaanalízisen voltam már, de ilyen leletet és nem láttam. Ez szerintem valami gyorsteszt vagy nem tudom mi lehetett.
dec. 30. 11:02
 7/17 A kérdező kommentje:
Állami, megyei kórházban csináltattam.
dec. 30. 11:10
 8/17 anonim ***** válasza:
Mihez kell? Miért csináltattad? Milyen orvos javasolta?
dec. 30. 11:16
 9/17 A kérdező kommentje:
Azért csináltattam mert már május óta próbálkozunk, de nem akar összejönni a baba. Csakhogy lássuk, nincs-e baj, de ebből kiindulva úgy tűnik nincs. A párom javasolta.
dec. 30. 11:23
 10/17 anonim ***** válasza:
59%
Az a baj, hogy ez nem jó így, szerintem az eredmény sem hiteles. Nem tudom mennyi idősek vagytok, de ha pl. 40 felett, akkor már fél év után is lehet meddőségibe jelentkezni, ott elvégeznek minden vizsgálatot, ennél sokkal több kell, nem elég egy ilyen spermaanalízis, párodnak ugyan nem tudom mik voltak, de kellene átjárhatósági, hormon panelek, genetikai vizsgálat, fertőző betegségekre szűrés, tenyésztések, stb. Meg el kell menni legalább egy andrológushoz.
dec. 30. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!