Laporoszkópos lagyéksérv műtét után mennyi ideig normális?
Figyelt kérdés
Felülni, mászkálni, normál széken ülni fájdalmas, mintha az összes belsőszervem külön mozogna, plusz a 3 bemetszési seb gyógyulása,húzódása. Vizeléskor baloldalon csipőcsontnál szúró érzés, ami csak műtét után 2 nappal jött elő, addig nem fájt. Egy hét múlva varratszedés, ki hogy tapasztalta, egy hét alatt mennyit javult? Jelenleg 24 órából kb 22 órát fekszek, mozogni fáj. Laporoszkópos műtétnél mennyire vágnak át mindent is az emberben?tegnapelőtt 15:17
2/6 A kérdező kommentje:
38 éves vagyok és férfi, a kort valóban nem írtam, de a férfiak egészsége kategóriában gondoltam nők nem írnak :D
tegnapelőtt 16:33
4/6 anonim válasza:
Közel 30 éve műtöttek,kevés kórházban csinálták,Hozzáértő orvosok csinálták.Hétfő de.műtét.Kedd hajnalban már mentem WC re.Csüt.délelőtt varrat szedés,délben haza .Talán 16 órát töltöttem naponta az ágyban.Semmit sem vágnak át,a has fel van széndioxiddal fúvatva .Háló beültetve, Talán 56 lehettem,Fájdalmaim nem voltak,azóta sem,pedig nem könnyű fizikai munkaköröm volt.
5/6 A kérdező kommentje:
Tehát most 86 éves akkor?! Ilyen korban lévők is látogatják a gyakori kérdéseket? :D meglepő
tegnap 15:08
6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem lapotoszkopos TAPP műtétem volt, ahol 3 pontban átvágják a hasfalat és a hashártyát, az alatt fújnak fel, és húzzák vissza a sérv tartalmat , majd alul a kivágott vagy (az én esetemben) kiszakadt hashártyán keresztül teszik be a hálót a sérvkapu és a hashártya közé, majd összefércelik a hashártyát és kész. Van amit elvágnak, átvágnak, esetemben ki kellett vágni a hashártyábol egy hegesedett darabot, a sérv tömlő közel 1/3-át. Volt mit rendbe tenni... Szóval ha 30 éve közel 60 évesen nulla fájdalommal 3 napon belül varratszedéssel hazaengedték és minden tuti volt első perctől, azt nehéz elhinni. Nekem is műtét másnapján már saját lábon ment a séta és a vizelés , de egyáltalán nem fájdalom mentesen, és a varratszedés műtéttől számított 8. napon lesz. Munkaköröm nekem sem iroda, nehéz gépiparban dolgozom, nem kis súlyokat mozgatja napi 8 órában , csak bízom benne, hogy nem maradt visszamaradt fantom fájdalom.
tegnap 15:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!