Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ezzel érdemes dokihoz menni?

Ezzel érdemes dokihoz menni?

Figyelt kérdés

25 éves férfi vagyok.

Az utóbbi 2 hétben jelentkeztek a tünetek.

Ismét visszatértem arra, hogy cukorral fogyasztom a kávét (előtte édesítő bogyóval fogyasztottam) és reggel az első széklet kávé cigi után lágy, szinte már már hasmenés. Majd egész nap ilyen nagyon lágy a széklet. Napi 5-6 kavet iszok.

Van hogy kemenyebb, darabkas. Igazából összevissza változik. Olvastam hogy ilyet okoz a vastagbélrák.

Nem fogyok, nem véres

aug. 22. 10:52
1 2
 1/18 anonim válasza:
velem is ez van, kovetem a kerdest
aug. 22. 11:09
 2/18 anonim ***** válasza:
A kávénak önmagában is lehet némi hashajtó hatása, ha ez nálad azóta alakul így, hogy ismét cukorral iszod, akkor első körben például letesztelheted azzal, hogy visszaváltasz édesítőre. Ha megszűnik, akkor nyilván nem kell bebeszélni magadnak mindenféle neten olvasott betegséget.
aug. 22. 11:23
 3/18 anonim ***** válasza:

A kávénak van ilyen hatása.Végig fút a beleken.azokat tisztítja .

Van akit már az illata is írritál.

aug. 22. 11:35
 4/18 anonim ***** válasza:
50%

Inkább az étrendben keresendő a probléma, mintsem a pár kanál cukorban szerintem.

De egyébként okozhatja epe, hasnyálmirigy vagy bélrendszeri gond, szóval javaslom, hogy keresd fel a gasztroenterológiát, mert ők foglalkoznak ezzel a típusú problémával.

Amit mielőtt mész érdemes megfigyelni, hogy egy nap hányszor mész wc-re, milyen a széklet színe és állaga, puffadsz vagy görcsölsz és milyen ételek amik esetleg gondot okoznak.

aug. 22. 11:35
 5/18 anonim ***** válasza:

Teszel bele tejet?

Nalam is ugyanez volt es kiderult, hogy laktoz erzekeny lettem.

aug. 22. 15:42
 6/18 A kérdező kommentje:
Tisztán iiszom
aug. 22. 18:30
 7/18 anonim ***** válasza:
A koffein hatással van a bélmozgásokra, fokozza a perisztaltikát. Ha a béltartalom nem tartózkodik hosszabb ideig a vastagbélben, akkor belőle a bélfal nem tudja visszaszívni a megfelelő folyadékot és lágy marad a béltartalom. Igyál kevesebb kávét.
aug. 24. 22:33
 8/18 anonim ***** válasza:
Hmm. Nekem volt vastagbélrákom, ezért reagálok rá. Nekem 44 évesen jött elő, és azt mondták az orvosok, hogy fiatal vagyok még ehhez, tehát egy 25 évesnél még kevésbé valószínűsítenék. Az első tünet a székelési szokások megváltozása, (Szorulás, hasmenés felváltva) Ha ez már több hónapja így fennáll, és esetleg görcsök, fájdalmak is kísérik, például étkezés után mindig ugyanannyi idővel jönnek a görcsök. Olvastam, hogy minden hasi fájdalom komolyan veendő. Egyébként a szorulás, és a hasmenés is lehet ezer másféle dologtól is, de az ismétlődések rendszeresége, az lehet a gyanús.
aug. 25. 13:25
 9/18 A kérdező kommentje:

Utoljára ilyen június elején volt. Először lágy laza széklet, aztán szorulás és utána minden helyreállt.

Hála istennek tegnap reggel óta minden egészségesen működik nálam. Tegnap előtt használtam az iberogastot és minden bajom elmúlt. Csúnya szóval mondom de újra szép egészséges a széklet formája, nincs hasi fájdalom, se puffadás

aug. 25. 20:57
 10/18 anonim ***** válasza:
IBS is lehet
aug. 25. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!