Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Menjünk a férjemmel andrológus...

Menjünk a férjemmel andrológushoz további kivizsgálásokra, ha már meddőségi centrumban megcsinálták a spermavizsgálatokat? Az eredményei nagyon rosszak, lombikot javasoltak.

Figyelt kérdés
2010. nov. 2. 10:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Épp a minap láttam egy műsort a tv-ben, amiben arról volt szó, hogy a párok többsége túl hamar kezd lombik programba. És hogy nem eléggé tűrelmesek és túlságosan feszülten akarják a gyereket ezért eröltetetté válik a dolog. Ez ugye stresszt szül... és a lélek baja kihat a testre is.

Nem tudom mióta próbálkoztok, de ebben az volt, hogy 1 évig minimum természetes úton kell próbálkozni...

Én mondjuk sosem értettem miért ennyire sürgős ez. Mármint az oké, hogy az ember azt eldönti, mikor NEM akar gyereket. De amikor már akar, akkor nem mindegy mikor jön össze?

Én legalábbis úgy tervezem, hogy mikor már akarjuk, leállunk a védekezéssel, és ha 2 év múlva, akkor 2 év múlva lesz gyerek.

2010. nov. 2. 13:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Végül is ez is egy felfogás. 15 hónap után mentünk kivizsgálásra. Most derült ki, hogy mi a gond. Ezért kérdeztem, hogy érdemes-e további vizsgálatokat csináltatnunk.
2010. nov. 2. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:

De mit jelent azt, hogy nagyon rosszak az eredmények?

Egyébként nem úgy van, hogy a spermákra pl nagyon hat az, hogy hogy él a férfi? Nem tudom pl dohányzik-e, iszik-e, egészségesen étkezik? sportol?

Mert ha nem egészséges az életmódja, az nagyban ronthat a spemákon is. Legalábbis én így hallottam.

Az elmúlt 15 hónapban vigyázott az egészségére? És előtte?

Szerintem a további kivizsgálásokig mindenképpen előbb a férjed egészségi állapotát kéne felmérni. A rossz szokásait elhagyni (ha vannak)... és ha mindez oké, akkor lehet újra nézni a kis fickókat... és ha még mindig rosszak, akkor jöhet a gyógyszer meg a lombik.

De persze én csak egy laikus vagyok.

Első voltam.

2010. nov. 2. 13:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem iszik, nem dohányzik. Nagyon sok műanyag kaját sem eszik. Mondjuk nem nagyon sportol. Ennyi.
2010. nov. 2. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!