Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Elszíneződött a péniszemen a...

Elszíneződött a péniszemen a makkom és fáj,mitől?

Figyelt kérdés

Alapból körülvagyok metélve , ezáltal szárazabb a makkom, de most elkezdett egy ideje nagyon fájni és más a színe, egy kis sávba sokkal sötétebb, barnás ..mitől lehet?

Ha minden igaz hétfőn jutok el bőrgyógyászhoz, ha fogad..

2024. jún. 1. 18:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Mi volt az utolsó hely ahova bedugtad?🙂
2024. jún. 1. 18:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Nuncó.
2024. jún. 1. 19:11
 3/13 anonim ***** válasza:
72%

Gondolom, gumi nem volt rajtad.

Akkor sok minden lehet. De leginkább gombás fertőzésre tippelnék a barnás elszíneződés, és a szárazság miatt.

Szerintem mielőbb kérj egy időpontot a bőrgyógyászhoz (Bőr-és Nemibeteg Gondozó), hogy a féléves vagy éves várólista alatt le ne essen a makkod a farkadról.

Addig is, javaslom reggel és este alaposan megmosni, alaposan megszárítani, és beszerezni Canesten krémet a gyógyszertárból (recept nélkül kapható), és nagyon vékonyan bekenni az egész makkodat, beleértve makk alatti árkot is. Reggel és este is.

Aztán alaposan kezet kell mosni minden alkalommal, ha a kezedbe fogod a farkad, ugyanis a gomba gyorsan képes terjedni a nyálkahártyával fedett területeken, és ott is, ahol nincs bőre (vagy vékony) az embernek.

2024. jún. 1. 19:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem kellene kapásból bedobni a gombát és tovább szárítani a péniszt canestennel, mert a gombás fertőzésnek egyéb más tünetei is vannak, továbbá nem barna elszíneződés lenne, hanem piros.

Kérdező, semmi esetre se kezd el kenni öncélúan canestennel, mert mint az itt gyakorin már sokszor kiderült, tovább rontott a helyzeten.

2024. jún. 1. 19:49
 5/13 A kérdező kommentje:
Németországban élek, próbálok hétfőn dokihoz menni..
2024. jún. 1. 20:13
 6/13 anonim ***** válasza:

Szuper ha ilyen gyorsan el tudsz jutni a megfelelő helyre. Majd számolj be kérlek, mi a nyavalya történt a makkoddal.

Amúgy én is megnéztem a neten néhány helyen, hogy a tüneteid alapján milyen fertőzés lehet a makkodon, de nekem is gombás fertőzéseket dobott ki válaszként mindenhol.

Kombinált kezelésekről írtak a legtöbb helyen (helyi krém + orálisan szedett gyógyszer).

Remélem, megúszol egy nagyobb fertőzést, és egy hosszabb kezelést.

2024. jún. 3. 23:41
 7/13 A kérdező kommentje:

Hát igazából doktornő igen sietős volt, rávilágított lámpával aztmondta teljesen normális, én mondtam neki, hogy 2hete fáj adjon már valami gyógyszert . Felírt egy gombaelleni kenőcsöt..

Legközelebb Magyarországon csak 25.re lesz időpontom..

2024. jún. 4. 10:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem is kell egy jó bőrgyógyásznak egy pillantásnál több ahhoz, hogy megállapítson egy gombás fertőzést.

A krémet használd a betegtájékoztató szerint, vagy ahogy előírta a doktornő.

1-es és 3-as voltam.

2024. jún. 4. 13:31
 9/13 A kérdező kommentje:

Aztmondta,nnemtudja mi lehet , de mondtam neki, hogy faj..aztan arra mondta ,lehet egy kis gomba..mondom okes, kenem.

Mennyi idő míg hathat??

2024. jún. 4. 16:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Max. 2-3 napon belül érezned kellene pozitív változásokat. Ha utána sem sem javulna egy héten belül, akkor viszont lehet nem gombás fertőzés lesz, hanem valami más.

Én még annyit sem tudok mondani neki látatlanban, mint amennyit a doktornő mondott neked látva az elváltozást, és hallva az egyéb tüneteket.

2024. jún. 4. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!