Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha nem tudok elég hamar...

Ha nem tudok elég hamar pisilni, megjön az inger a nagywc-re, de úgy, hogy alig bírom visszatartani. Miért?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben többször előfordult, hogy bulikról jöttem hazafelé és mivel sört ittam, egy idő után pisilnem kellett. A buszon meg az utcán nyilván nem kezd el az ember hugyozni, viszont ahogy tartogatom, úgy jön meg hirtelen a nagywc-re is az inger... majdhogynem visszatarthatatlanul. Többször tapasztaltam ezt már az utóbbi 1 évben és most jutottam el oda, hogy ez így nem jó, nem bírom. (Kb fél óra mondjuk, amennyit ki kéne bírni, és a vizelet visszatartásával nincs is gond, de amint a kettő együtt megjön... borzasztó)

Ha amúgy elmegyek pisilni, mondjuk egy bokor mögé beállok útközben átszálláskor az erdő szélén, akkor nem jön elő a székelési inger, csak másnap reggel. Amikor nagyon kell, akkor a hasam ilyenkor görcsöl, morog, hangos és nagyon (extrán) sok szellentést is kiadok magamból miközben wc-zek. Nem tudom mit tehetnék ezellen :( nem akarok 2 éjszakaival hazajárni bp-n emiatt. Orvoshoz megyek, bár csak háziorvoshoz először, mert fogalmam sincs, hova máshova menjek. 26 éves férfi vagyok amúgy.

máj. 31. 00:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem bírja az emésztőrendszered valószínűleg a sörben található élesztőt vagy magát az alkoholt.

Allergia tesztet tudsz csináltatni, illetve mivel mivel emésztőrendszeri gond is lehet, így beutalót kellene kérned gasztroenterológiai vizsgálatra.

máj. 31. 05:16
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem a hólyagnak nincs köze a belekhez. Ennyi erővel én nekem is folyton nagywc gondjaim lennének.

Az én gondom, hogy nyílvános helyen akármennyire is kell pisilnem, nem megyek el a wc-re, nincs kedvem kiállni a sort, néha a wc sincs jó állapotban. Inkább eldöntöm magamban, hogy ki fogom bírni.

Aztán az úton akármennyire is kell, inkább győzködöm magam, hogy mindjárt otthon vagyok, azt a kicsit már kibírom, nem szeretem ilyenkor megszakítani az utat, minél előbb haza akarok érni.

Viszont a ház előtti utcában már szídom magam és ahogy végre kiszabadulok itthon a nadrágból és eleresztem magam, megfogadon, hogy ezentúl nem halogatom a wc-t.

De sajnos nem tartom be, bár legutóbb megfogadtam, hogy vége ennek a rossz szokásnak. Mert úgy értem haza, hogy már a levegőt is visszartva rohantam be wcre, annyira kellett pisilnem és alig tudtam letolni a nadrágomat, mert úgy rámizzadt. Minden pillanatban azt hittem, hogy a következőben elkezdek pisilni, akár akarom akár nem és annyira nem akart elmozdulni a kijárattól a nadrágom, hogy megijedtem, hogy én most bepisilek. Tényleg úgy éreztem, hogy ez most kivételesen nem fog összejönni, hogy most már visszakapom azt hogy miért is menjek el időben a wc-re, de pont úgy sikerült kiszabadulnom, hogy a következő pillanatban jött is a pisi. Meg időben leültem a wc-re és psssss. Olyan erősen, hogy szinte ömlött, a hangja is olyan volt mint egy vízesésnek. Teljesen megkönnyebbülve álltam fel a wc-ről. Egy pillanattal később értem volna haza, a nadrágomban végezte volna.

Szóval azon kívül, hogy folyamatosan a minden erőmmel visszatartom a pisilest, egyszer majdnem be is pisiltem, más gomdom nincs.

jún. 1. 14:56
 3/12 anonim ***** válasza:
2-es köszönjük szépen a részletes beszámolót arról, hogy majdnem bepisiltél, viszont ne sértődj meg, de ez sem a kérdezőn nem segít, továbbá senkit sem érdekel.
jún. 1. 16:11
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

3, ha belegondolsz, a nagywc gondok puffadással járnak és a puffadt belek nyomják a hólyagot, ezért érzi a krdezp hogy pipilnie kell, a akit később. Ezért fontos figyelembe venni a második hozzászólást hogy ha nagyon kell nem lesznek kakilási gondok, pont fordítva, mivel a puffadás nyomja a hólyagod, jobban kell pisilned.

Amúgy ezek az emésztési gondok már 21. századi gondok szerintem mert az ősemberek például nem szenvedtek ebben, Homo Habilisok közül nem volt például laktózérzékenység.

Szerintem a kérdező ihatna kevesebb tejet.

jún. 1. 18:45
 5/12 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már ezt a sok sületlenséget az ég szerelmére!
jún. 1. 18:58
 6/12 anonim ***** válasza:
56%
6, nem sületlenség, mert bizonyított tény hogy felnőttkorban nem emészthető a tej sokan válnak például laktózérzékennyé felnőttként. Valószínáleg a kérdező laktózérzékeny lett 35 éves korára. :( Sajnos van ilyen. :(
jún. 1. 19:00
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
És a sörivás után jön elő a laktóz érzékenység? Gondolkozz már ember és tényleg fejezd be a nettó baromságok összehordását
jún. 1. 19:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Tényleg, a sörben fruktóz van es van fruktózerzekenység. Azt hiszem valami olyasmi hpgy nem tudja felszívni a fruktózt.

Menjen gasztroenterológiára, terheleses vizsgálat kimutassa.

jún. 1. 19:49
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
50%
Erre mondják, hogy annyira kell hugyoznom, hogy majd' beszarok. D
jún. 1. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:
9, na végre egy hozzám hasonló normális hozzászóló, nem egy besavanyodott néni. :)
jún. 2. 04:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!