Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Milyen kötés kell körülmetélés...

Milyen kötés kell körülmetélés után?

Figyelt kérdés
Egy napja metéltek körül,és nagyon rossz csupaszon alsónadrágban,doki azt mondta első vizelés után levehetem a kötést,így is tettem ,de nagyon érzékeny a makkom,nem tudok így meglenni ,most tettem rá újat, így 100x jobb ,a seb egyébként nem vérzik meg semmi ,ez csak magam miatt kell,ebből baj nem lehet ugye ? Illetve most csak wc papír volt itthon,mit vegyek a patikában rá,ami rendes kötés? De persze nem egész nap lenne rajta ,csak mikor megyek valahov.

máj. 4. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél sima gézcsíkot, azzal tekerd körbe és ragazd rá (értelemszerűen a gézt, ne a bőrödre ragaszd).

Ne tekerd szorosan, nem a világ vége, ha lecsúszik. Ha esetleg olyan helyre mész, vihetsz extrát ha újra kéne kötni. Azaz nyilván egy koszos nyilvános WC-ben ne nyúlj a seb köré, de mondjuk a nagyinál a fürdőben.

máj. 4. 20:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Gézlapos kötés teljesen elég. Aztán amikor csak teheted, hagyd csupaszon, hogy megszokja a makkod az új helyzetet. 2-3nap és enyhül a ,,fájdalmasérzet" Kamillás áztatás segít a seb gyógyulásban is és nyugtatja a bőrt is. Ha még

segítség kell bármiben írj nyugodtan, vagy tedd fel itt: [link]

Mielőbbi jobbulást🤜🤛

máj. 4. 20:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Kamillába én nem áztatnám, mert a varratok megszívják magukat és bevágnak. Az első 2-3-4 napban semmilyen víz ne érje a területet.

Én sima gézlapot és Ramofix hálót tennék rá, de körbetekerheted egyszerű papírzsepivel is.

máj. 4. 23:02
 4/9 anonim ***** válasza:
#3 amíg fürdeni/tusolni nem lehet valóban evidens, hogy nem áztathtó. De utána lehet. Ha meg felszívódó varratos meg előnyös is a kamillázás. De kivevősnél is több fórumon emlegetik hogy a dokik ajánlják valamint személyes tapasztalatból is írtam.
máj. 4. 23:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy tobben irtak gezzel betekerni.

A makkot az elso napokban (kb. egy hetig) jobb kimelni, ha elotte nem volt kint soha vagy ra is volt tapadva a fityma akkor elegge elgyotort lehet e mutettol, ez javulni fog ahogy gyogyul.

A varratokat kb. ket het utan ki kell szedni ha meg bent vannak -- akkor is erdemes ezt megcsinaltatni ha elmeletileg felszivodo, mert egy ponton akadalyozzak a gyogyulast, belevagnak a borbe es racsos mintat hagynak maguk utan.

máj. 4. 23:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem 5 hete metéltek körül, úgyhogy friss a tapasztalat.

A patikában tudsz venni MUL lapot, ez kevésbé ragad bele de leszedéskor érdemes áztatni picit, nehogy a vér miatt odaragadjon. Én személy szerint 3 nap után ahogy a doki mondta egyáltalán nem tekertem. Vegyél fel szoros alsót és igazítsd jól el, onnantól jó lesz, érzed hozzáér de az nem fáj, ha kicsid súrol a gatya az kellemetlen lesz de én a harmadik hétre már nem voltam érzékeny csak a seb miatt.

A kamillázásról meg annyit hogy nekem a doki már a második naptól kamillás áttörlést javasolt. Ezenkívül semmit.

máj. 5. 09:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat így a műtét utáni harmadik napon már tényleg jobb ,most délután már bírom alsogatyaba is jó szorosan:D de eddig borzalom volt ,bár a járás még így se stabil 😅 mennyi idő míg már nem lesz érzékeny egyáltalán?
máj. 5. 14:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
3-4 nap után nem fájdalamsan érzekeny, de a komfort érzeted az kb 2-3 hét után fog beállni. Lesz kellemesebb időszak is mikor sűrübben áll a szokásosnál pont amiat amiért fájt az elmúlt napokban🤭
máj. 5. 15:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én az első másfél hétben nem tudtam járni, max úgy mint a szaró galamb... De utána jobb lehet.
máj. 7. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!