Milyen kötés kell körülmetélés után?
Vegyél sima gézcsíkot, azzal tekerd körbe és ragazd rá (értelemszerűen a gézt, ne a bőrödre ragaszd).
Ne tekerd szorosan, nem a világ vége, ha lecsúszik. Ha esetleg olyan helyre mész, vihetsz extrát ha újra kéne kötni. Azaz nyilván egy koszos nyilvános WC-ben ne nyúlj a seb köré, de mondjuk a nagyinál a fürdőben.
Gézlapos kötés teljesen elég. Aztán amikor csak teheted, hagyd csupaszon, hogy megszokja a makkod az új helyzetet. 2-3nap és enyhül a ,,fájdalmasérzet" Kamillás áztatás segít a seb gyógyulásban is és nyugtatja a bőrt is. Ha még
segítség kell bármiben írj nyugodtan, vagy tedd fel itt: [link]
Mielőbbi jobbulást🤜🤛
Kamillába én nem áztatnám, mert a varratok megszívják magukat és bevágnak. Az első 2-3-4 napban semmilyen víz ne érje a területet.
Én sima gézlapot és Ramofix hálót tennék rá, de körbetekerheted egyszerű papírzsepivel is.
Ahogy tobben irtak gezzel betekerni.
A makkot az elso napokban (kb. egy hetig) jobb kimelni, ha elotte nem volt kint soha vagy ra is volt tapadva a fityma akkor elegge elgyotort lehet e mutettol, ez javulni fog ahogy gyogyul.
A varratokat kb. ket het utan ki kell szedni ha meg bent vannak -- akkor is erdemes ezt megcsinaltatni ha elmeletileg felszivodo, mert egy ponton akadalyozzak a gyogyulast, belevagnak a borbe es racsos mintat hagynak maguk utan.
Engem 5 hete metéltek körül, úgyhogy friss a tapasztalat.
A patikában tudsz venni MUL lapot, ez kevésbé ragad bele de leszedéskor érdemes áztatni picit, nehogy a vér miatt odaragadjon. Én személy szerint 3 nap után ahogy a doki mondta egyáltalán nem tekertem. Vegyél fel szoros alsót és igazítsd jól el, onnantól jó lesz, érzed hozzáér de az nem fáj, ha kicsid súrol a gatya az kellemetlen lesz de én a harmadik hétre már nem voltam érzékeny csak a seb miatt.
A kamillázásról meg annyit hogy nekem a doki már a második naptól kamillás áttörlést javasolt. Ezenkívül semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!