35 évesen 118 pmol ösztradiol, és 267 miu/l prolaktin magasnak számít? Ez okozhatja a nulla libidót? Lh 2,69, fsh 1,89,tesztoszteron 10,91nmol
Én azt tudom FSH-t a ciklus 3. Napján kell nezni.
Egyébként de, segített az 1-es mert a leleten fel van tüntetve a normál tartomány, nyilván ha az alsó vagy a felső véghez közeliek az értékek akkor nem árt tovább vizsgálódni mert gondot jelezhet.
Bocsánat, ne haragudj… benéztem, ez a ferfi zóna!
A 10-es tesztoszteron alacsony, 12 felett lenne jobb. Okozhatja a libidó hiányt! Ha a prolaktin a felső tartománynál van, agyalapi mirigy adenóma okozhatja. Az endokrinológus gyógyszert fog felírni, ami helyrehozza a hormonjaid és helyrejön a tesztoszteronod, libidód.
Nagyon meg kéne még vizsgálnia egy inzulinos cukorterhelést, mert IR is okozhat alacsony tesztót. Emellé egy telies pajzsmirigy panel is kell, mert az pedig magas prolaktint okozhat.
Kérdező, ha férfi vagy, akkor oké ez a lelet, ha meg nő, akkor igen magas a tesztoszteronod.
Mondjuk, hormonvizsgálati eredményeknél sokat segít a nem közlése! 😏
Tesztoszteron csak egyféle van, de egyik része SHBG-hez (szexuálhormonkötő fehérje) van kötve, másik része szabadon. Utóbbi fejti ki a hatást, szóval annak van nagyobb jelentősége.
A szabad tesztoszteront nevezik biologiailag aktiv tesztoszteronnak, meg különféle indexeket számolhatnak az eredményekből, de mindnek ugyanaz a lényege.
Amúgy, a laborlelet nem véletlenül tartalmaz sok adatot, és ezekből kiragadni egy-két számot, ráadásul mértékegység és normáltartomány nélkül értelmetlen. Komolyan értékelni csak együtt lehet az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!