Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Kifakadt atheroma! Baj lehet?

Bodnarenci0922 kérdése:

Kifakadt atheroma! Baj lehet?

Figyelt kérdés
Szerintem a hátamon egy atheroma volt. Egy nagy kör alakú pattanás szerű valami. Kifakadt, ezért kinyomtam. 3 helyen is jött belőle. Fehér valami volt benne, mint egy normál pattanásban, csak nagyon sok. Most ott piros, és körülötte pörkös a nyomástól kisebesedett. Lehet valami bajom? Sajnos állami ellátásban bőrgyógy több hónap. Kell félnem pl a szeptikus sokktól? Vagy ez nem volt gyullsdt és örüljek, hogy kijött?

márc. 6. 00:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Valószínűtlen, hogy baj legyen belőle. Fertőtlenítsd le, és tegyél rá steril gézlapot, ha van kéznél. Nekem sajnos rendszeresen van, eleinte még elmentem vele orvoshoz, de mostanában már csak akkor, ha 5 nap alatt nem fakad ki, vagy szívódik fel magától.

Ha visszajön (elég valószínű), ne bőrgyógyászhoz menj, hanem a sebészeti ambulanciára, ott azonnal fogadnak. Fognak rá tenni kenőcsöt, légmentesen leragasztják, és 2-3 nap múlva vissza kell menni, akkor kinyomkodják. Azért lenne jó legközelebb elmenni, mert a hátról szépen ki tudják műteni helyi érzéstelenítés mellett a tokját (persze csak akkor, ha már nincs gyulladásban), akkor jók az esélyek, hogy nem jön vissza.

Az én esetem sajnos komplikáltabb, altatásban lehetne csak megoldani, hosszas felépülési idővel, és semmi garancia, hogy nem jön vissza, ezért nem vállalom.

márc. 6. 01:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem szívódik fel és begyullad, mielőbb orvoshoz érdemes menni, felvágják, kitisztítják, kapsz érzéstelenítőt.
márc. 6. 02:54
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Menj sebészetre akkor, oda nem kell sem időpont, sem beutaló, addig meg fertőtlenítsd le.
márc. 6. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!