Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Alakult mar ki valakinek...

Alakult mar ki valakinek vegbeltalyog utan, vegbelsipoly?

Figyelt kérdés
Meg kellett muteni? A sipoly utani mutetbol meddig tartott a labadozas? Utana is gennyezik a seb es nyitott, tamponalni kell, mint a talyog utan? Mennyi ido utan derult ki, hogy kialakult a sipoly? Koszonom a valaszokat.
2010. okt. 24. 01:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos kialakult, és rengeteget szenvedtem vele. A tályog műtét után hónapokkal még mindig vérzett a begyógyultnak hitt seb, és évekig kenegettem, de semmi sem használt. Aztán kezdett bedagadni az egykori tályog helye, illetve a végbelem belső fele, különösen, amikor hígabb székletem volt. Amikor ezt a dudort kinyomtam, büdös, gennyes, barnás váladék jött belőle, és olyan érzésem volt, mintha a két dudort összekötné valamilyen belső járat (az egyiket nyomva a másik tágult). Az interneten kutatva lassan kirajzolódott a kép, melyet aztán a proktológiai vizsgálat több tükrözés után meg is erősített. A sipolyt műteni kellett. Hetekig lábadoztam. Ez nem volt nyitott seb, hanem varrattal volt összezárva. Tehát varratszedésre is vissza kellett mennem. Már egy éve volt a műtét, és még mindig vérezget néha. Rettegek, hogy ismét kiújul...
2010. okt. 24. 03:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Huha! Igazabol a paromrol van szo. 1 honapja mutottek talyogra. Azt nem varrjak, hanem nyitva hagyjak, eloszor hetekig tamponaljak, naponta tobbszor kell cserelni a kotest, mert atazik. Eloszor rengeteg genny urult, most mar csak testnedv, de meg mindig felig nyitva van.

Ugy tudom az hogy a sipoly kialakul-e , csak kesobb derul ki. Remelem megussza. Csak arra lettem volna kivancsi, hogy a sipoly mutet hogy zajlik meg a labadozas, de akkor ezek szerint a sipolyt szerencsere osszevarrjak. Csak akkor nem ertem, hogy hogy tud meg ennyi ido utan is verezni neked? Tehat azt mondod, hogy hiaba mutottek a sipolyt, nem gyogyul be teljesen es most is fenn all a veszely, hogy kiujul? Gondolom eloszor neked is talyog volt.?! Mutottek?!

2010. okt. 24. 12:28
 3/7 A kérdező kommentje:

Ja, most ovasom vissza, hogy mutottek talyogra. Paromnak nem kell semmivel sem kenegetni, viszont az elso 2 hetben naponta jott ki nover cserelni a tampont benne + a kotest, most mar csak heti 2-szer kell ellenorzesre menni, hogy nincs-e elfertozodve. Mindig mas nover van, ugyhogy gondolom csak eszrevenne valaki, ha baj lenne. bar sztem ilyenkor meg korai is latni.

3 het utan meg kontorollon is volt a dokinal aki mutotte. Igaz nem vitte tulzasba a vizsgalodast, csak ranezett es azt mondta szep (ahhoz kepest milyen volt), 6 het mulva rendelte ujra vissza.

2010. okt. 24. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajna nekem volt részem benne.:) Egy régebbi kérdezőnek beszámoltam róla íme: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__4510..

A 74%-os válaszoló vagyok.

2010. okt. 26. 14:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, mar olvastam az esetedet es a hasonlo temaju kerdesekt. Koszi! :-) Fura, mert ahogy leirtad hogy a sipolyt hogyan kezeltek a mutet utan, nekem ugy tunik, hogy detto ugyanugy , mint a paromnak most a talyogot. Pedig valaki azt is irta, hogy a sipoly mutet utan a sebet osszevarrtak neki. Most mar tenyleg nem ertem. Tul sokminden meg a neten sincs rola. Vagyis arrol nem, hogy a mutet utan hogy gyogyul es meddig a sipoly. Na de mindegy. Remeljuk a parom odaig nem is jut el, hanem szepen begyogyul a talyog.
2010. okt. 26. 18:26
 6/7 anonim válasza:

Hello!

Gondolom, már nem aktuális, de hátha valaki idetéved, és elolvassa. :)

Nekem sipoly által lett végbéltályogom. A belem kiszakadt, és azon át jutottak a bacik a szöveteim közé, ki is alakult a tályog. Megműtötték a tályogom, nyílt seben át betadinnal és tamponnal tisztították a sebet, most pedig a sipolyt eltüntető kezelésekre járok. Egy setoncsíkkal van átfűzve a sipoly, amihez gumiszalagok csatlakoznak, ezek gyakorlatilag kilógnak a fenekemből. A kezelés nagyon fájdalmas, ezeket a gumikat állandóan meghúzzák, és mivel érző szövetek veszik körül... hát... nem írnám le az érzést. :)

Sajnos muszáj végigszenvedni ezt, hiszen a végbélsipolyt nem lehet átvágni, különben nagy a kockázat rá, hogy az ember utána képtelen visszatartani a székletét.

Nekem két hétnyi fájdalmas tortúra után vette észre a háziorvosom, hogy tályogom van, és mivel bőr alatti volt, a kórházban rögtön el is küldtek műtétre.

Hogy meddig tart a lábadozás, azt nem tudom, most tartok 2 hónapnál, és annyi történt csak, hogy szűkül az üreg. :(

2013. máj. 30. 20:29
 7/7 anonim válasza:
100%
Megoldódott már a helyzetetek és hogyan ha kérdezhetem ??
2017. márc. 13. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!