Alakult mar ki valakinek vegbeltalyog utan, vegbelsipoly?
Huha! Igazabol a paromrol van szo. 1 honapja mutottek talyogra. Azt nem varrjak, hanem nyitva hagyjak, eloszor hetekig tamponaljak, naponta tobbszor kell cserelni a kotest, mert atazik. Eloszor rengeteg genny urult, most mar csak testnedv, de meg mindig felig nyitva van.
Ugy tudom az hogy a sipoly kialakul-e , csak kesobb derul ki. Remelem megussza. Csak arra lettem volna kivancsi, hogy a sipoly mutet hogy zajlik meg a labadozas, de akkor ezek szerint a sipolyt szerencsere osszevarrjak. Csak akkor nem ertem, hogy hogy tud meg ennyi ido utan is verezni neked? Tehat azt mondod, hogy hiaba mutottek a sipolyt, nem gyogyul be teljesen es most is fenn all a veszely, hogy kiujul? Gondolom eloszor neked is talyog volt.?! Mutottek?!
Ja, most ovasom vissza, hogy mutottek talyogra. Paromnak nem kell semmivel sem kenegetni, viszont az elso 2 hetben naponta jott ki nover cserelni a tampont benne + a kotest, most mar csak heti 2-szer kell ellenorzesre menni, hogy nincs-e elfertozodve. Mindig mas nover van, ugyhogy gondolom csak eszrevenne valaki, ha baj lenne. bar sztem ilyenkor meg korai is latni.
3 het utan meg kontorollon is volt a dokinal aki mutotte. Igaz nem vitte tulzasba a vizsgalodast, csak ranezett es azt mondta szep (ahhoz kepest milyen volt), 6 het mulva rendelte ujra vissza.
Szia!
Sajna nekem volt részem benne.:) Egy régebbi kérdezőnek beszámoltam róla íme: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__4510..
A 74%-os válaszoló vagyok.
Hello!
Gondolom, már nem aktuális, de hátha valaki idetéved, és elolvassa. :)
Nekem sipoly által lett végbéltályogom. A belem kiszakadt, és azon át jutottak a bacik a szöveteim közé, ki is alakult a tályog. Megműtötték a tályogom, nyílt seben át betadinnal és tamponnal tisztították a sebet, most pedig a sipolyt eltüntető kezelésekre járok. Egy setoncsíkkal van átfűzve a sipoly, amihez gumiszalagok csatlakoznak, ezek gyakorlatilag kilógnak a fenekemből. A kezelés nagyon fájdalmas, ezeket a gumikat állandóan meghúzzák, és mivel érző szövetek veszik körül... hát... nem írnám le az érzést. :)
Sajnos muszáj végigszenvedni ezt, hiszen a végbélsipolyt nem lehet átvágni, különben nagy a kockázat rá, hogy az ember utána képtelen visszatartani a székletét.
Nekem két hétnyi fájdalmas tortúra után vette észre a háziorvosom, hogy tályogom van, és mivel bőr alatti volt, a kórházban rögtön el is küldtek műtétre.
Hogy meddig tart a lábadozás, azt nem tudom, most tartok 2 hónapnál, és annyi történt csak, hogy szűkül az üreg. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!