Mennyire kellemetlen egy urológiai vizsgálat?
A legkellemetlenebb része a prosztatavizsgálat, ami úgy történik, hogy belenyúl a végbélnyílásodba. Nekem egyszer csinálták, nem vagyok egy kényes ember, de rohadt kellemetlen volt.
Ezen kívül adott esetben megtapintja a heréidet, az nyilván nem jár kellemetlenséggel.
Sajnos a legfontosabb pont a prosztatavizsgálat, mert idősebb korban egyre nagyobb az esély a prosztatarákra. Mondjuk 40 év az még fiatal kor ebből a szempontból.
Hát sokkal jobb mint egy ilyen piercing szúrása vagy akár a gyógyulása szóval nyugi :D
Szerintem, ha ki kell venni az ékszert akkor majd szól és kiveheted ott is.
Én hasonló apropóból voltam már párszor urológusnál, mint amit a kérdező ír, szintén a feleségem ragaszkodik hozzá, hogy évente elmenjek. Maga a vizsgálat nem vészes, le kell feküdni a vizsgáló ágyra térdig le kell tolni a gatyát, áttapintja a heréket, nekem meg szokta ultrahangozni a golyókat még,felhúzza a fitymát, ezek után meg prosztata vizsgálat következik, ami nem épp a legkellemesebb érzés, de egyáltalán nem fájdalmas, és kb 10 másodpercig tart. Az egész vizsgálat kb 5 perc, meg ugyan ennyi nagyjából a vizsgálat előtti kikérdezés is.
45F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!