Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért zsíros a hajam állandóan?

Miért zsíros a hajam állandóan?

Figyelt kérdés
Megmosom este és már reggelre a fejemre van tapadva. Pár nap alatt pedig már fényes is lesz, mint valami Lego ember haj.
2023. nov. 6. 13:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Több dolog is okozhatja, köztük az egyik például a nem megfelelő sampon és hajápoló használata. A párnahuzat is lehet hogy túl meleg és megizzadsz.

A zsírosodás a fejbőr védekezése a külső behatások ellen, tehát annak a rendbetételét kell megoldani. Ezt általában hajszesszel meg lehet tenni

2023. nov. 6. 14:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Párnahúzat rendben?

Lehet azt is sűrűbben kell cserélned.

2023. nov. 6. 15:25
 3/7 anonim válasza:
Illetve, ha valamikor több napot otthon vagy akkor ne mosd meg pár napig. Attól is hamar zsirosodik, ha túl sűrűn van mosva én úgy tudom. Illetve semmi olajat ne kenj rá, max a végére, hogy ne legyen töredezett.
2023. nov. 6. 15:33
 4/7 anonim ***** válasza:

1. ha túl sűrűn mosod a hajad, akkor egy idő után hozzászokik és jobban zsírosodik

2. próbálj meg havi egyszer scaling sampont használni, az jól leszedi a fejbőrödről a trutyit

3. nekem segített sokat, amikor olajoztam a fejbőrömet. Jojoba olaj akár egy kis extra rozmaring olajjal, ha hajhullásod is van, dörzsöld bele és hagyd rajta minimum 2 órát aztán moss hajat minimum 2-szer.

4. erről jut eszembe, azt ugye tudod, hogy kétszer kell hajat mosni egymás után?

5. ha használsz balzsamot, azt csak a hajad végére szabad feltenni

6. még véletlenül se használj semmilyen 8 az 1-ben féle csoda sampont. A sampon az legyen csak sampon.

7. Invesztálj minőségi samponba, pl fodrász samponok azok jók. Garnier, Pantene és társait hagyjuk, csak rosszabb lesz tőle a hajad.

2023. nov. 6. 18:12
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 : Egymás után kétszer is hajat kellene mosni??
2023. nov. 6. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, kétszer kell. Az első mosás nem szedi le az összes zsírt. És a fejbőrt kell masszírozni mosás közben nem a hajat. Nyúlj be a hajad alá és a fejbőrödet mosd.
2023. nov. 7. 00:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Használj kénes sampont

Az lassítja a zsírosodást

2023. nov. 7. 04:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!