Megérné-e a tesztoszteron pótlás?
Hátha valaki járt hasonló cipőben, vagy tud a témáról.
Szóval itt vagyok 45 évesen, feltehetően egész eddig alacsony tesztoszteron szint mellett éltem, emögött főleg szervi ok áll (fél here). Egyszer megnézettem régen akkor a tesztoszteron alacsony volt, de ép a határon belüli, megnézettem újra mostanában, 11 nmol/L, ez már kifejezetten alacsony (23 lenne a koromban az átlag).
Emellett az alacsony tesztoszteronra jellemző tünetek is mind megvannak, beleértve valamilyen szintű ED-t, depressziót.. a reggeli erekció se szokott lenni sose.
Ennek ellenére eddig elvoltam így és olvasva a témában tartok a tesztoszteron pótlás negatív mellékhatásaitól.. főleg a hosszútávú hatásoktól...persze lehet, hogy nem kéne. Nyílván majd konzultálok a dokival is a lehetőségekről.
gondolkozom, hogy esetleg ráfeküdve, minden lehetséges természetes kiegészítőt bevetve talán megemelhető lenne a T szint valamennyire, de olyan véleményeket is láttam, hogy ezek sokat nem érnek.
Járt valaki hasonló cipőben?
Rendszeres sport növelheti a szintet. Több fehérjét kellene enni. Doki is lehet felír tesztoszteront vérkép alapján.
(Régen nyers birkaherét ettek.)
én is attól tartok, hogy a saját termelés leáll, a pótlás meg ingadozást és hormon lévén egyéb hormonok háztartását is felboríthatja.
Ideális esetben csak olyan keveset vinnék be, ami ép csak javít a helyzeten egy picit, de azt se könnyű gondolom belőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!