Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Romlik a szemem, ha nem...

Romlik a szemem, ha nem hordom a -0,5-ös szemüvegemet?

Figyelt kérdés

2023. júl. 15. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Feles szemüveget én nem hordanék, mert hozzászokik a szem és gyorsabban romlik. Nekem ezt mondta a szemész, hogy ezért nem ad szemüveget, ugyanekkora látásromlásra, hagy dolgozzon a szem.
2023. júl. 15. 10:15
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Jobb ha hordod mert bár nem erős dioptria, még sem erőlteted a szemed. Ez a ne hordj szemüveget mert attól romlik szöveg hülyeség.
2023. júl. 15. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 10 éve nem romlott -0.5 ös volt akkor is. Cilinderes. Munkában mindig rajtam van mert akkor pontosan kell lássam a monitoron a számokat, plusz kék szűrős bevonat van rajta. Szabadidőmben nem mindig hordom.
2023. júl. 15. 11:22
 4/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
53%
Semmi köze a szemüveghez ennek, nem ettől fog romlani.
2023. júl. 15. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:

A húgom hordta kezdettől fogva, szép lassan 4-esre romlott a szeme.

Én nagyon sokáig hiúságból nem hordtam, 2-esig romlott és megállt.

Szerintem ebből a kettőből nem érdemes következtetést levonni, de adatnak ideírtam, több tapasztalat alapján jobban lehet dönteni.

Ja igen. És a sógoromnak, a fiainak is van mínuszos dioprtiája, folyamatosan romlik a szemük, pedig hordják a szemüveget mindannyian.

Én otthon a lakásban a kettest se hordom soha. Csak a filmet akarok nézni.

2023. júl. 21. 10:27
 6/7 anonim ***** válasza:
A szem romlik folyamatosan, különösen 40 fölött. A szemüveg arra való, hogy jól láss, nem arra, hogy tornáztasd a szemedet a hiányával.
2023. júl. 21. 10:32
 7/7 anonim ***** válasza:
A mínuszos negyven fölött ritkán romlik. A közelre látás romlik, az pluszos dioptria.
2023. júl. 22. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!