Lehet olyan rákszűrésre menni ami kompletten van?
Figyelt kérdés
Egyre több ismerősöm lett daganatos és én is szeretnék elmenni egy szűrővizsgálatra de eddig csak külön külön találtam. Nem tudom hogy létezik e olyan megoldás hogy vérből vagy valahol megnézzék egybe ne keljen külön menni bőrgyógyászhoz meg prosztata vizsgálatra stb2023. júl. 5. 09:13
2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ha mindenhova kell időpontot kérni külön, elég ha megnondom hogy rákszűrésre szeretnék menni?
2023. júl. 5. 09:48
3/5 anonim válasza:
Tudnak vérből is nézni, de ez szerintem ez nem olyan hatékony. Mert nálam is nézték, amikor daganatot találtak a testemben és negatív lett. El is könyvelték jóindulatú daganatnak. Majd a szövettan rosszindulatú, agresszív rákot mutatott. Ennyit a vérből történt rák vizsgálatról.
PET CT-re kell majd mennem, állítólag az mutatja ha valahol van még daganat a testemben.
4/5 anonim válasza:
Mondjuk ha prosztatarákra vagy kíváncsi, akkor elsőként jó eséllyel elég venned egy párezer forintos psa tesztet venned egy patikában. Ehhez nem kell időpont. Ráér az akkor, ha rossz az eredménye.
5/5 anonim válasza:
Nincs ilyen, a képalkotó vizsgálatok többsége pedig sugárterhelést jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!