Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A szakáll és haj erősség...

A szakáll és haj erősség összefügg?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 21 éves vagyok, a hajam a fejemen rettentően erős. Volt, hogy nullásgéppel leborotváltattam oldalt átmenetesre a hajamat, 2 nap múlva már egyáltalán nem látszott, 1 hét múlva közel fél centit nőtt a hajam. Az arab fodrászom is mindig megjegyzi, hogy milyen eszméletlen dús és erős a hajam. 4-5 centiket nő 6-8 hét alatt.

Viszont arcszőrzetem az semmi gyakorlatilag. Jelenleg 1 hete nem borotválkoztam és pár fekete szőrszálon kívül, illetve áz állam és bajuszomon kicsit több, de közel sem bármi arcszőrzetnek mondható a jelenség. Max olyan mint amit sokan 15 évesen növesztenek, amikor az apjuk rászól, hogy fiam ideje elkezdened borotválkozni.

Kiskoromban nagyon vártam, hiszen ha ilyen erős a hajam, a szakállam is biztos nagyon dús lesz.

Van még remény a hajam alapján? Vagy a kettő nem függ össze? Testem sem túl szőrös, a hasam, hónaljam, mellkasom, alig.

Mintha minden testszőrnövekedésem a fejemen koncentrálódna.

Használok mindenféle olajat, minoxidilt, vitaminokat, amik elvileg segítik a szakáll növekedést.

Várjak egyszerűen?

Mennyire jellemző, hogy aki tini korától nem tud szakállat növeszteni, 20as évei közepére hirtelen tud?

Szerintem mindenki ismer valakit aki már 16 évesen teljes szakállat tudott növeszteni.

16-20 éves koromig szinte teljesen változatlan volt, kb havi egyszer ha leborotváltam a piheszőreimet.

Egy fél éve kicsit beindult, de amint eleinte is mondtam max csak az eddiekhez képest van több, de a legtöbb haveromnak már 15-16 éves ilyen arcszőrzete volt.

21/f

2023. jún. 4. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Tesztoszteron szint es a hormonrendszer egeszseget jelzi,ha vkinek suru egyenletes szakalla van.

Sportolj kemenyen,mert az izomban van a tesztoszteron illetve csokkenti a stresszt az aerob mozgas (futas bicaj lovaglas gorkori jegkori roplabda tenisz ) A magas stresszint Viszi le alacsonyra atesztoszteront.

Illegve etkezz egeszsegesen kizarolag feldolgozatlan alapanyagokbol gabonat csokkentsd.

2023. jún. 4. 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi, ezt megfogadom! :)

Igen, sajnos a sport mostanában elmaradt de ha vége a vizsgaidőszaknak megint rendszeresen megyek kondiba

2023. jún. 4. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Apa, nagyapa hogy nézett ki?

Nálunk az egyik fiam az én nagyapámtól örökökte ritka szép szakállát. A tesói szúrósak fél nap alatt, mint a drága apjuk.

Mondjuk nőként nem tartottam volna hátránynak, ha nem egy kaktuszba szeretek bele... Szóval az állapotodnak vannak előnyei.

2023. jún. 4. 22:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Apukám szerint a nagypapámnak sosem volt szakálla. Apukámnak viszont van. Ő azt mondta neki kb ennyi idősen lett először, szóval csak türelem.

Apukámmal nagyon nagyon hasonlítunk, ugyan az a haj genetika, testfelépítés minden.

Apukám viszont mondta, hogy ő anno nem használt semmi minoxidilt, olajat, ennyi idősen sokat ivott, nem edzett (alacsony tesztoszteron).

Szóval nagyon reménykedem még.

Vannak akik rettentő szőrösek, és tudom van az a pont amikor az emberek csak átkozzák. Apukám egyik barátja reggel borotválkozik és estére úgy visszanő neki, mint másnak 3 nap alatt.

Ha este megy valahová, indulás előtt kell mégegyszer borotválkoznia.

Nyilván ez is durva, de én csak egy szimpla, átlagos szakállat szeretnék

2023. jún. 4. 22:36
 5/7 Kaje39 ***** válasza:
Nálam ugyanez a helyzet volt kb. Max 1 évet bir a hajnyiro. Máshol meg alig vagyok szőrös. 20 felett kezdtem el borotválkozni anno.. Genetika kérdése..
2023. jún. 5. 09:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Még túl fiatal vagy, a haj a 20-as évek végefelé általában változik, két oldalt kicsit feljebbcsúszik és gyengébb lesz, ez még nem kopaszodás csak felnőttkori hajvonal, az arcszőrzet, testszőrzet kb 30 éves korodra fog kialakulni véglegesen, ha addigra nem erősödik akkor már úgy maradt. Nekem a mellkasomom nem nőtt szőr és már 32 vagyok, kb 10 darab sötétebb szőrszál van amit szemöldikcsipesszel kihúzok havonta, a többi ilyen láthatalan pár miliméteres gyenge pihe.
2023. jún. 5. 15:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Haaaat, az en apámnak dús haja es eros szakalla van, a bátyámnak pedig dús haja es o sem tud rendes bajszot se növeszteni, 30 felett sem, o testszorzetben az anyám családjára hasonlit. Nekem viszont dús hajam es visonylag sűrű szőrzetem van, csak az a baj, hogy en meg lany vagyok :D, ez van, nem jöhet ossze minden. De rengeteg lany szereti a keves szőrt.
2023. dec. 17. 17:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!