Prosztata problémák orvoslása?
56 éves férfi vagyok. Hallottam, hogy a prosztata állapotàt megtudják állapítani UH vizsgálattal.
Volt e már valaki ilyen vizsgálaton, tudtok e ajánlani valami jó helyet, ahol jók voltak a tapasztalatok?
Bp.- en élek.
Köszönöm a válaszokat.
Megkérdezem a háziorvost, hogy mire van lehetőség az SZTK-ban.
Mit tudbak megcsinálni az SZTK-ban.
Az a baj, hogy nemtudom mi az az RDV. A PSA teszt, az ha jól tudom, a pajzsmirígy működés.
Edesapám 89 éves, most van Szolnokon a kórházban.
Ott sima UH- val megállapították, hogy a prosztatája duplája a normálisnak.
Semmilyen más vizsgálatra nem volt szükség.
Egy rutin műtéttel kifogják neki venni. Nyilván, 89 évesen már nem akar gyereket.
Szép is lenne. 😄
Na ezért gondoltam, hogy jó dolog az az UH vizsgálat, és az nem kellemetlen.
RDV = rektális digitális vizsgálat = a végbélen keresztül elvégzett prosztatavizsgálat
PSA = prosztata specifikus antigén teszt. Semmi köze a pajzsmirigyhez. Ha beteg a prosztata, akkor a PSA-szint megemelkedik a vérben. Ebből az orvosok következtetni tudnak például egy rosszindulatú daganatra.
Oké.
Akkor érdeklődök a házi orvosnál.
Lehet, hogy egyelőre akkor elég lesz egy vérvétel is, mert ha jó az a bizonyos PSA szint, akkor nagy eltérés, illetve nagy baj nem lehet.
Szerintem majdnem 90 évesen már nem hiszem, hogy egy ember a szexualitáson gondolkodik.
Ebben a korban már sokkal fontosabb az egészség, hisz sokan ezt megsem érik.
Fontosabb, hogy tudjon rendesen pisilni.
De természetesen nem gondolkodunk egyformán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!