Ez mi lehet? Vegyek be valami gyógyszert?
Kb. egy órája nagyon fáj a hasam, és viszket a makkom vége. Most mentem volna vizelni, szúrt kicsit a húgycsőnyílásnál.
16 évas vagyok.
Húgyúti fertőzés lehet. Általában antibiotikummal pár nap alatt rendbejön.
Mindenképpen figyelj rá, mert extrém-legrosszabb esetben a baktérium a húgyuton keresztül akár a vesébe is feljuthat, ami akár a vese végleges károsodását is okozhatja.
Nem rémisztgetni akarlak, de menj el dokihoz, és kérj a húgyúti fertőzésedre gyógyszert (és szigorúan addig szedd, amig a doki mondja, ne hagyd abba hamarabb, hogy jaj, de már nem is fáj.
Igen, szedd be, ne hagyd abba akkor sem, ha úgy gondolod, hogy "már nem is fáj, nem is ég, meggyógyultam". Szedd be az egészet, ne hagyd abba semmiképpen sem.
Úgy mellékesen gondolkozz el azon, hogy hogyan kaphattad. Pl. a barátnődnek is hasonló égető érzése van amikor pisil. Vagy valamikor kertészkedtél/kutyát nyalogatta a kezed-simogattad/biciklit szereltél/olajat cseréltél/akármi, és kézmosás nélkül mentél wc-re. Azt a szöveget ne hidd el, hogy "felfázás", mert ezt nem a hideg okozza, mert akkor júliusban a 40 fokos hőségben sose lenne senkinek - de van - ezt mindig egy baktérium fertőzés okozza. Elgondolkodni a higiénián csak amiatt lenne érdemes, hogy legközelebb ne ess bele.
Jobbulást!
A héten itthon maradok, elvileg 4-5 napon belül lesz jobb, de végig kell szedni igen.
Barátnőm még nincsen, pisilés előtt is szoktam kezet mosni, fogalmam sincs hogy szedtem össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!