Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Tökéletes vérképpel lehetek...

Tökéletes vérképpel lehetek rákos?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 3-4 hétben néha enyhe, neha erosebb fajdalmaim vannak a nyakamban illetve az allkapcsom alatt, valamint a fulem alatti reszeken mind a ketto oldalt.

Rettenetesen sokat idegeskedek ez miatt, es szinte a nap 24 orajaban vizsgálgatom magam, nyomkodom az izmokat illetve csomokat keresgelek, hiszen a google azt irta, hogy a bizonytalan fajdalom rákra utal.

A heten voltam dokinal ezzel a problemaval, megtapogatott ott mindent de nem talalt semmit majd elkuldott vervetelre, aminek az eredmenye tokeletes lett, sehol semmi elteres. Majd mondta, hogy ön makk egeszeges.

Tovabbra sem mult el a felelmem. Olvastam hogy tokeletes verkep mellett is lehet valaki rakos, illetve zavar hogy a doki nem vizsgált meg teljesen. Nem csinalt sem ultrahangot sem pedig rontgent.

Nagyon felek hogy valami rosszindulatu daganatom van 23 evesen..

2023. márc. 18. 15:21
 1/10 Zcom09 ***** válasza:
72%
Neked hipochondriád van nem rákod.
2023. márc. 18. 15:26
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Igen, lehet, de nálad 99,9%, hogy mentális eredetű a problémád. Érdemes kezeltetni pszichológussal, ne adj isten pszichiáterrel, mert borzaszto nehéz lesz így az életed.
2023. márc. 18. 17:51
 3/10 anonim ***** válasza:
43%
Egy alap verkep nem sok mindenre jó sztem. Ha izgulsz akkor menj el magan útra egy hasi meg nyaki ultrahangra. Par tízezer de egy évre akkor átnezedted magad nagyjából.
2023. márc. 18. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen bolond vagy.
2023. márc. 18. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
30%
És egyébként sok nyugati országban járnak évente ultrahangra, jobb is a halálozási statisztikájuk jopar betegségben mint a mienk. Itthon sokan lexarjak, vagy nincs pénzük vagy bármi más. Pedig sajnos a betegségek egy része akkor lenne meg kezelhető állapotban amikor meg nincs jele, nem fáj. Nem hiába hangoztatják azt, hogy járjanak az emberek szurésekre.
2023. márc. 18. 18:33
 6/10 Zcom09 ***** válasza:
0%
Meg amúgy igaz amit 3-as ír, egy sima vérkép szinte semi konkrétat nem mutat ki. Vérből ezeket a rák féléket lehet kimutatni: hodgkin lymphoma, leukemia, non-hodgkin lymphoma, Multiple myeloma, de ezeket is külön tesztel. Ezek mind "vér" rákok, egy olyan daganat típust aminek a sejtjei nincsenek jelen a vérben nem lehet közvetlenül kimutatni, a vérből. Ahhoz képalkotási és sejt tani módszerek kellenek.
2023. márc. 18. 19:12
 7/10 anonim ***** válasza:
6: kb hasonloan tudom. Mire egy általános vérkep olyan rossz lesz, hogy gyanakodni lehessen bármire is sztem ott már rég rossz a helyzet. Sajnos sok mindent sztem akkor már nem is tudnak tenni.
2023. márc. 18. 19:15
 8/10 anonim ***** válasza:
A rák szöveti burjánzás. Mivel rengeteg különböző szövetünk van, így ezek lefolyása, illetve véráramon keresztüli szóródása is eltér. Pl. egy hererák nem jó, mert ott az ivarsejtképzés miatt a sejtek önmagukban is osztódnak. De perifériás szervként kitapintható és sebészetileg feláldozható. Ám pl. egy tüdő-, hasnymirigy- vagy agydaganat sajnos már sokkal rosszabb prognózist vetít elő, mivel eleve csak akkor fog tüneteket produkálni, amikor már áttétet képzett és nehezebben is műthető. Sajnos a vérkép nem erre van, nincs 100%-os pontos rákdiagnózis egy vértesztből. Életmód (dohányzás, túlsúly, alkohol), örökölt genetika, munkahelyi vegyi ártalom, időskori genetikai önmegújító képesség csökkent hatásfoka válthat ki rákot.
2023. márc. 20. 20:10
 9/10 Cubina ***** válasza:
63%

A vérkép valóban nem a rák kimutatására szolgál, bár ahogy írták is fentebb, egyes fajtáit meg tudják állapítani a vérből.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy nincs rákod sejtszinten sem, akkor egy teljes testre kiterjesztett MRI-t kell csináltatnod magán úton. Nem lesz olcsó, viszont ha az eredmény negatív, akkor megnyugodhatsz.

Ha viszont találnak valamit, akkor elkezdhetik a célzott kezelésedet még időben, olyankor jók az esélyek a gyógyulásra.

Inkább cselekedned kéne ahelyett, hogy rettegésben töltöd a napjaidat.

Nem voltál influenzás mostanában? A nyirokcsomók megduzzadhatnak attól is, de akár allergiás is lehetsz valamire, ami ezt váltja ki nálad, nem kell azonnal rákra gondolni. De ahogy írtam, az egyetlen megoldás a saját megnyugtatásodra a teljes MRI, ahol sejszinten fel tudják térképezni a testedet.

2023. márc. 21. 02:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Igazabol mas egy nyaralasra többet elkolt, százezreket külföldön. Ha ez nyugtat meg akkor nézesd meg magad.
2023. márc. 21. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!