Az normális hogy mások előtt nem tudok pisilni? 30/F
Én sosem szerettem mások előtt pisilni, mert a gimiben mindig ott dohányoztak a srácok. Még a fülkében is hallgatták, hogy ki hogy pisil. Emiatt is gátlásos voltam sokáig.
Az sem segített, hogy akkoriban masszív fitymatúltengésem volt és nekem senki nem mondta, hogy hátra kellene húzgálnom, így mindig belepisiltem. Emiatt begyulladt többször is. Később körülmetéltek más okok miatt is, amit pedig a férfiöltözőben szóltak meg és cikiztek vele. Ma már felnőtt férfiként nagyjából tudom kezelni a helyzetet, mert már nem érdekel ki látja.
Angolul "shy bladder" néven lehet keresni szakirodalmat.
Ennek inkább valami gyerekkori dolog lehet a háttérben, még az is lehet, hogy nem tartod olyan fontosnak vagy hirtelen nem is emlékszel rá, pedig annak idején nagyon fájt neked.
Én például kényszeresen wcre járkáló vagyok, és van hogy indulás előtt kétszer is elmegyek pisilni még ha nem is kell. Ez kicsit furcsa, de visszavezethető egy gyerekkori emlékemre.
Egyszer kisiskolás koromban jöttek értem és kicsit kellett pisilnem, nem éreztem fontosnak, hogy elmenjek a wcre.
A hazaút alatt nagyon felerősödött az inger és amikor hazaértem teljesen összepisiltem magam.
Szégyelltem magam, hogy nagygyerek létemre bepisiltem, de ez önmagában nem váltott volna ki belőlem kényszeres wcre járást. Inkább az tette, hogy akkor úgy lett beállítva, mintha valami tragédia történt volna. Azt hllgattam, hogy béna vagyok és, hogy legalább már tudom, hogy indulás előtt pisiljek és, hogy még jó hogy nem látták az osztálytársaim.
Mivel nem megnyugtattak, hogy ez akárkivel előfordulhatott volna, hanem pont az ellenkezője volt, és azt kellett éreznem, hogy a bepisiléssel én valami nagyon rosszat tettem, ezért így rögzült bennem, hogy még egyszer nem fordulhat elő. Amíg mentem haza az járt a fejemben, hogy nem pisilhetek be, nagy vagyok, kibírom hazáig, muszáj kibírnom hazáig és ott elmegyek a wcre, az egész után meg az, hogy bepisilhetek ilyen nagygyerekként is és az tragédia, ha megtörténik, ezért muszáj mindent megtennem, hogy ne forduljon elő.
Veled is hasonló lehetett, hogy kisgyerek korodban történt valami, ami miatt kialakult az, hogy szégyellsz mások előtt pisilni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!