Kardiológia vagy hipochondria?
Kb 6-7 alkalommal voltam kardiologusnal mrllkasi fajdalom, infarktus félelme miatt.
Minden alkalommal negativ lett az ekg, sziv uh, terheleses ekg.
Elképzelhető hogy tenyleg infarktusom van, volt vagy mar csak aggodok?
Szedelgek neha, eros szivveres erzesem van stb
33/F
Lehetséges, hogy pánikbeteg vagy. A hirtelen jött bepánikolás hasonló érzésű lehet, és közben simán komolyan veszel ilyen gondolatokat is, hogy mindjárt szívrohamot kapsz stb.
Nekem így volt, este próbálok elaludni, elkezdek pánikolni, "Jaj, mindjárt szívrohamom lesz." Utána nagy nehezen elmúlt, fura gondolataim voltak a félálomtól, arra meg, "Jaj, mindjárt meg fogok őrülni!"
Aztán elmentem pszichiáterhez és kiderül, hogy depresszió, OCD, pánikbetegség. Szertralint írt fel, annak a szedése megoldotta a dolgot és most már normálisan tudok gondolkodni.
Ha többszöri szakorvosi vizsgálat is negatív eredménnyel zárult akkor nincs miért aggódni nincs baja a szívednek. Szív UH, terheléses EKG, EKG rendben. Esetleg még lehetne olyan vizsgálatokat csináltatni amik nem voltak (24 órás EKG, 24 órás vérnyomásmérő, neadjisten szív CT, spec labor stb.) ha ez megnyugtatna, de gondolom nem fog, mivel pánik eredetű az ok, az pedig függetlenül hányszor mész és milyen vizsgálatra ami negatív lesz, nem múlik el, míg ki nem zárod az életedből a félelmet.
Meg kell probalnod kizárni a témát az életedből.
,,nincs baja a szívemnek, hisz kivizsgálták ezerszer".
Ha pedig egyedül nem megy szakember segíthet (pszichológus).
Arra viszont vigyázni kell, hogy a szorongás, pánik emelheti a vérnyomást, ami már terheli a keringést. Magyarul most még nincs szív és érrendszeri bajod, viszont hajlamosítod rá magadat, ha sokat stresszelsz ezen.
Mai divatos kifejezéssel élve érzékenyíted magad a későbbi infarktusra.
Köszönöm szépen;)
Próbálkozom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!