Relatív fitymaszűkület. Fitymaplasztika, vagy körülmetélés?
Sziasztok!
Relatív fitymaszűkületem van, ami azt jelenti, hogy ernyedt állapotban hátra tudom húzni a fitymámat, tudom tisztítani, viszont merev állapotban a makkom feléig jön fel fájdalom mentesen a fityma. Hozzáteszem, hogy ernyedt állapotban is azért látszik, hogy amikor a makk alá kerül a fityma akkor ott összébb van szorulva. Voltam urológusnál, mivel szeretném megoldani ezt a problémát. Látta ő is, hogy fitymaszűkületem van, illetve fityma túltengés. Megbeszéltem vele, hogy kipróbálom a szteroidos krémet, viszont már lassan egy hete használom és nem sok reményt látok rá, hogy rendbe tudná hozni, igaz ezt az orvos is mondta, mivel már 20 éves vagyok, így kicsi lenne rá az esély, hogy helyre hozza. Az urológus a körülmetélést javasolta, én viszont ezt csak a legvégső esetben szeretném. Fenn áll a veszélye annak is amúgy, hogy rövid a fitymafékem, mivel nem tudom leellenőrizni így, hogy merev állapotban a nem jön fel fitymám. Itt fordulok hozzátok a kérdéseimmel és örülnék, ha legfőképpen olyanok írnának akik túl estek ezen műtétek egyikén, vagy közeli hozzátartozójuk, ismerősük.
Szóval a kérdéseim:
1. Mivel a fitymámat szeretném megtartani, ezért a fitymaplasztikán gondolkozok első sorban.
- Kerestem interneten, hogy hol csinálnak fityma szűkületre plasztikát.
plasztikai.hu , balajthyplasztika és pataki gergely z plasztikai oldalát találtam, esetleg van akinek van tapasztalata ilyen téren? Illetve, hogy egy fitymaplasztika mivel jár, gondolok itt, hogy átvágják-e a fitymaféket, mennyire lesz jó a végeredmény (nem szűkül-e vissza). Ha van akinek már csináltak fitymaplasztikát és szívesen ajánlana orvost annak nagyon örülnék.
- Ha pedig van olyan akinek volt fitymaplasztika:
Mennyi idő alatt épültél fel?
Merev állapotban nem maradt így is szűk, amikor merev állapotban van a makk alatt?
Mennyire vérzett, illetve bedagadt-e?
Illetve mennyibe került, szükség volt-e bent maradni felügyeletre?
A plasztikai.hu-n ezt írták: "A fitymaplasztika és a fogalomkörébe tartozó körülmetélés egyszerű rutinműtétnek számít, tehát ambulánsan, helyi érzéstelenítésben el lehet végezni. Felszívódó varratok alkalmazása mellett elkerülhető a varratszedés minimális kellemetlensége is."
2. A körülmetéléssel kapcsolatos kérdésem (bár ennél találtam jócskán infókat). Itt szeretném ha olyanok írnának, akik nem kisgyermekkoruk óta vannak metélve, hanem később lettek valamilyen eü. okból kifolyólag.
-Mennyi idő volt megszokni?
-Mikor tudtál először maszturbálni, szexelni.
-Sportolni mikor tudtál először úgy, hogy már nem zavart, nem volt érzékeny?
-Lézeres vagy szikés a jobb?
Ha itt is ajánlotok orvosokat azt megköszönöm, bár valószínűleg, ha arra kerül sor akkor az urológusomnál fogom.
Minden jó tanácsot, illetve tippet elfogadok és nagyon szépen köszönöm, hogy elolvastátok!
A fitymafékbe futó idegek egy része átidegződik az egykori tapadási helyére.
A körülmetélés ellentmondássossága abból fakad, hogy a kisbaba korban metéltek sosem tudják, hogy mit veszítettek. Nekik az lesz a megszokott testképük, hogy a fütyijük vége szabadon lóg. Ezért is vágyakoznak az ellenzők olyan érzékenységi szintre, ami lehet nem is elérhető. Az igazán informatív összehasonlítást a felnőtt korban körülmetéltek mondhatnák el, de ez nem az általános beszédtéma. Még férfibarátok sem cseverésznek erről. Saját véleményem, hogy mássabb, tisztább lett, de mivel szűz voltam az úgymond kopasztáskor, így nekem sincs előtte-utána összehasonlítási alapom. Meg vagyok elégedve a mostani helyzettel és nekem ez számít. Nem gyullad be, nem feszül, nem büdös és a feleségem is boldog, amit nyújtani tudok.
Mellékesen megjegyezve a Földön van kb. 4 milliárd férfi, akiknek legalább a negyede, úgy 1 milliárd férfi és fiú van körülmetélve. Ezért ez a világ egyik leggyakoribb orvosi beavatkozása, mert számos országban szinte minden férfi átesik rajta életében egyszer (pl. muszlim országok, Izrael, Dél-Korea). USA-ban is kb. 70%, Angliában 10-20%. Ezért is van kismillió változata ennek a műtétnek, de a cél a boldog, sikeres, utódnemzésre képes generáció biztosítása. Senki nem csonkolni akarja a gyerekét, bár valóban ellentmondásos, hogy ha a választás lehetőségét eleve elveszik tőlük az "ami nics, az nem is hiányzik" alapon. Úgyhogy bárhogy döntesz, nem kell semmit szégyellned, amíg neked a legjobb történik a saját testteddel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!