Egy nap után már zsíros a hajam. Ez mitől lehet? 23F
Az is lehet, hogy nem hatol elég mélyre a sampon, nem jut el megfelelő mértékben a fejbőrödig ha esetleg hosszabb lenne a hajad, vagy pedig nem marad rajta elég ideig, túl hamar leöblíted róla, így "felületes" marad a hajmosás.
Én világéletemben ugyanezzel küzdöttem, és pont itt, a Gyakorin találtam rá egy olyan válaszra, amelyben azt írták, hogy közvetlenül egymás után kétszer—háromszor végezzük el a hajmosási rituálét, ne csak egyszer, és több ideig hagyjuk rajta a sampont, ne mossuk le rögtön. (Szóval bevizezed a hajad, felkened rá a sampont, és átmosod vele a hajad és a fejbőröd, majd pedig úgy hagyod, hogy a habzó sampon kifejtse a hatását. Utána leöblíted a fejedről a sampont, és ugyanezt eljátszod még egyszer vagy kétszer.)
Túlságosan egyszerűnek tűnt, biztosra vettem, hogy ez tiszta hülyeség. Aztán kipróbáltam, és tényleg bevált :D
Azóta három–négy naponta kell csak hajat mosnom, mert tiszta marad és nem zsírosodik. Azóta mindig így mosom, hogy közvetlenül egymás után mosom át kétszer vagy háromszor a fürdésnél, és utána napokig nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!