Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha orális szexxel is terjednek...

Ha orális szexxel is terjednek nemi betegségek, akkor sok hivatásos miért vállalja gumi nélkül, de az aktust már csak gumival?

Figyelt kérdés
Vagy annak sokkal kisebb az esélye és úgy vannak vele, hogy megússzák?
2023. jan. 11. 23:23
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
mert ők ezt nem tudják de ha tudják is nem édekli őket mert kissebb az esély orálisan.
2023. jan. 11. 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
A két legrettegettebb nemi úton elkapható betegség, a HIV és hepatitis C jellemzően nem orálisan terjed. Azonban többek közt a szilifisz, tripper, HPV, herpesz simán terjed orálisan is. Sőt, feltételezem, hogy a gyakori légúti vagy hányós-hasmenős víruskák is terjednek a nyálával orális szex közben. Szóval ha hivatásos lányhoz mész, aki sok emberrel cserél testnedvet, akkor te ne cserélj vele testnedvet, se orálisan, se sehogy!
2023. jan. 11. 23:54
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
46%
Egyszerűen nem foglalkoznak vele, nem érdekli őket, a gumi is inkább a terhesség miatt van csak. Nagyon sok nemi betegség, vagy fertőzés csak napok, hetek, hónapok után okoz tüneteket. Nekem van egy haverom, aki össze-vissza minden nővel, ő azt mondja, hogy tiszta nők ezek, mi bajuk lehetne, na kb. így mehet ez ott is, de szerintem már szifiliszes. Mindenkinek lelke rajta.
2023. jan. 12. 06:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, hogy hogy nem betegek, mármint a HPV-vel meg herpesszel gondolom csak simán nem foglalkoznak, de például a szifiliszt nem tudom hogy védik ki…

Pedig én ismerek olyan nőt (nem vagyunk beszélő viszonyban annyira), aki 31 éves és 18 éves kora óta ezzel foglalkozik és állítólag jár rendszeresen szűrésekre, de ha ez nem is igaz, akkor is semmilyen tünet nem jelentkezik nála… Pedig azért 13 év alatt, sok ezer férfival lehetett és szinte hihetetlen, hogy ennyi idő alatt semmi olyat nem kapott el ami elrettentette volna ettől a foglalkozástól… Ráadásul kifejezetten igényes nőnek tűnik, ha nem tudnám róla hogy prosti, nem hinném el.

2023. jan. 12. 07:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Kis pontosítás: nem a nemi betegségek terjednek, hanem a kórokozók terjedHETnek, és ezek okozHATnak betegségeket.

Ami kórokozót orális szexxel könnyen össze lehet szedni (HPV, herpesz), azt szex nélkül is össze lehet szedni. Ráadásul ezek a kórokozók nagyon-nagyon elterjedtek, 40-60% közöttire becsülik a HPV-vel és herpesszel való átfertőzöttséget, azaz durván minden 2. ember hordozó lehet, és csak a töredéküknél okoz tüneteket.

Ezen kívül a szájat lehet bizonyos mértékben fertőtleníteni (pl. antibaktáriális szájvízzel, patikában kapható szájfertőtlenítő cukorkákkal, drogériákban kapható antibakteriális szájsrayvel stb., kinek mi a szimpatikus), a szájban így könnyen csökkenthető a kórokozók száma.

A hüvelyt viszont nagyon-nagyon nem javasolt fertőtlenítgetni, mert a hüvelyben lévő jótékony baktériumok elpusztítása a hüvely védekezőképességét nagyon lecsökkenti.

Nagyon leegyszerűsítve ez a különbség a punci és a száj között kórokozók szempontjából.

2023. jan. 13. 10:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Illetve szájon keresztül nehezebben jut be a szervezetbe bármilyen kórokozó. Ha seb van a szádban, persze bejuthat, de amúgy nehezebb.

De valószínű, hogy nem ezen gondolkoznak, csak nem ízlik a gumi... :D

2023. jan. 15. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!