Pici pattanás szerű kiütések vannak a talpamon, olykor viszketnek is. Valaki tapasztalt hasonlót? Mi lehet?
Tehát bőrgyógyász, köszönöm.
Csak azt nem értem, mitől lett ott... Szárazság miatt alakulhatott ki?
Én magam sem tudom hogy mitől lehetett
Mert volt minden évszakban. Zokniban is zokni nélkül is.
Nekem is volt párszor. Egyik alkalommal olyan makacs és fájdalmas volt, hogy alig bírtam normálisan járni. Az "SZTK-s" bőrgyógyász lefagyasztotta, kenőcsöt adott, mégsem múlt el, majd ki akarta műteni. Feleségem is orvos, elvitt egy bőrgyógyász-bőrsebész professzornő magánorvoshoz. Ő a "vagdosásos" műtéti megoldás helyett adott egy külföldről behozott, itthon nem forgalmazott kencét. (nem tudom a kence nevét, régen volt. Eléggé darabos anyag, halvány téglapiros színű, olyan állagú akár a körözött.) Borsónyit kellett rákenni néhányszor, kötéssel. Ez az anyag helyi gyulladásba hozta a területet, amely ezután kb. 1-1,5 cm göböt képzett. Néhány nap után pedig a szervezet egyszerűen kivetette magából. Érdekes látvány, élmény volt, amikor egy újbegynyi mélyedés volt a talpamon a helyén. Nem volt gyulladt, vagy sebes, csak mélyedés volt. Fokozatosan eltűnt elég hamar. Soha többé nem tért vissza.
(Evvel a dokinővel volt még egy érdekes esetem. Nemiszerven megjelenő fehér izé miatt kerestem fel, miután hetekig szenvedtem előtte hasmenéssel, émelygéssel, rosszabbodó látással. Szemüveges lévén, azt gondoltam természetes, hogy romlik a látásom, ebben az SZTK-s szemész doki is megerősített és írt fel új szemüveget, amit meg is csináltattam. Amikor a bőrgyógyász profhoz kerültem, azonnal candida problémára gyanakodott, illetve cukorbetegségre. Labor után beigazolódott mindkettő. Nagyon szigorú diétára fogtak a háziorvosommal, újdonsült diabetológusommal és persze nejemmel együttesen. Pár hét után elmúlt minden problémám, a szemem is visszaállt eredeti szemüveges állapotára. Így az új szemüveg, felesleges pénzkidobás volt, azóta is a fiók mélyén pihen. A keret még jó lehet egyszer. (legutóbbi szemüvegcserénél nem használtam, mivel akcióban ingyen kaptam újat, divatosabbat a kifizetett lencséhez) Sajnos azóta is cukorbeteg vagyok, de szinten van gyógyszerezéssel, diétával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!