Ezzel milyen orvoshoz menjek?
Nyilvánvalóan bőrgyógyászhoz.
Attól, mert a segglyukad mellett van, még anyajegy, vagy ahhoz hasonló. :D A bőrgyógyász megnézi neked, ne aggódj.
2
Mondjuk azért 1-2 bőrgyógyász nagyon szívesen lepasszol ám proktológushoz amint meghallja a végbél szót...
Nekem végbéltáji viszketésem volt, mikor mondtam a magán bőrgyógyásznak (nem ilyen problémával mentem, ez csak ilyen mellék kérdés volt), rögtön az volt, hogy "óó, hát menjek proktológushoz, kezdődő aranyér is lehet". Holott NEM aranyér, szimplán a körülötte a bőr viszket.
Na mindegy, én csak azt mondom, hogy a proktológuson kívül más nem szívesen ellenőrizget ott. Mondjuk gondolom azok se szívesen, csak hát mégis az a szakterületük :D
Nem kell elmondani a szüleidnek akkor, ha elmúltál 18. Ha nem múltál el 18, akkor meg nem feltétlen kell elmondanod, azonban jó eséllyel el kell, mert kezeléshez nem biztos, hogy hozzájárulhatsz 18 éves korod alatt.
Ha nem akadályoz a mindennapjaidban, (és nem múltál el 18) akkor érdemes lehet megvárnod, míg betöltöd ezt a kort és magadnak elmehetsz orvoshoz (aki ahogy fentebb is írták, minden bizonnyal bőrgyógyász lesz). Ha a szüleid úgymond "normálisak" akkor viszont nekik is elmondhatod, remélhetőleg nem fogják úgy kezelni a helyzetet, ami számodra rossz, de ezt te tudod igazán, te ismered a szüleid a leginkább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!